Personality changes in patients with drug-resistant epilepsy after surgical treatment

Author

Iurina, Elena

Director

Pintor Pérez, Luis

Díez Quevedo, Crisanto

Date of defense

2022-05-18

Pages

65 p.



Doctorate programs

Universitat Autònoma de Barcelona. Programa de Doctorat en Psiquiatria;  

Abstract

El present treball és una tesi doctoral sobre una revisió sistemàtica de l’estat actual de l’art en la matèria com a introducció i dos estudis prospectius observacionals de cohorts que examinen els canvis de personalitat en pacients que pateixen epilèpsia resistent als fàrmacs durant un any de seguiment després de la cirurgia. tractament i influència d’un perfil de personalitat en la seva qualitat de vida postquirúrgica. En el primer estudi, preteniem dur a terme una revisió sistemàtica dels estudis que avaluaven els canvis de personalitat en pacients adults amb epilèpsia resistent als fàrmacs després del tractament quirúrgic per aclarir la qüestió de com el canvi de l’estat de la malaltia pel tractament quirúrgic podria tenir un impacte en la personalitat. en aquests pacients. En el segon treball, es van examinar els canvis en les dimensions de la personalitat mitjançant el qüestionari Revised NEO Personality Inventory en pacients amb epilèpsia resistents als fàrmacs que es van sotmetre a tractament quirúrgic, en comparació amb un grup control en un seguiment d’un any. En la tercera investigació, preteniem aclarir la influència del perfil de personalitat en pacients amb epilèpsia resistent als fàrmacs en la qualitat de vida després del tractament quirúrgic i comparar els resultats amb un grup de control no quirúrgic en el seguiment d’1 any. En conjunt, els principals resultats del present treball són que la personalitat pot canviar després del tractament quirúrgic, i aquests canvis tenen caràcter adaptatiu; La millora de la qualitat de vida postoperatòria dels pacients depèn del perfil de personalitat inicial.


El presente trabajo es una tesis doctoral relativa a una revisión sistemática del estado actual del arte en el tema a modo de introducción y dos estudios de cohortes prospectivos observacionales que examinan los cambios de personalidad en pacientes que padecen epilepsia resistente a fármacos en un seguimiento de 1 año después de la cirugía. tratamiento e influencia de un perfil de personalidad en su calidad de vida posquirúrgica. En el primer estudio, nuestro objetivo fue realizar una revisión sistemática de los estudios que evaluaron los cambios de personalidad en pacientes adultos con epilepsia resistente a los medicamentos después del tratamiento quirúrgico para aclarar la cuestión de cómo el cambio del estado de la enfermedad por el tratamiento quirúrgico podría tener un impacto en la personalidad. en estos pacientes. En el segundo trabajo, examinamos los cambios en las dimensiones de la personalidad mediante el cuestionario Revised NEO Personality Inventory en pacientes con epilepsia resistente a los medicamentos que se sometieron a tratamiento quirúrgico, en comparación con un grupo control en un seguimiento de un año. En la tercera investigación, intentamos aclarar la influencia del perfil de personalidad en pacientes con epilepsia resistente a los medicamentos en la calidad de vida después del tratamiento quirúrgico y comparar los resultados con un grupo de control no quirúrgico en el seguimiento de 1 año. En conjunto, los principales resultados del presente trabajo son que la personalidad puede cambiar después del tratamiento quirúrgico, y estos cambios tienen un carácter adaptativo; las mejoras en la calidad de vida posoperatoria de los pacientes dependen del perfil de personalidad al inicio del estudio.


The present work is a doctoral dissertation concerning a systematic review of the current state of the art in the subject as an introduction and two observational prospective cohort studies examining personality changes in patients suffering from drug-resistant epilepsy in 1 -year follow-up after surgical treatment and influence of a personality profile on their postsurgical quality of life. In the first study, we aimed to conduct a systematic review of studies evaluated the personality changes in adult patients with drug-resistant epilepsy following surgical treatment to clarify the question of how changing the state of disease by the surgical treatment could have an impact on personality in these patients. In the second work, we examined the changes in dimensions of personality using the Revised NEO Personality Inventory questionnaire in drug-resistant epilepsy patients who underwent surgical treatment, compared to a control group in a one-year follow-up. In the third research, we intended to clarify the influence of personality profile in patients with drug-resistant epilepsy on quality of life following surgical treatment and compare the results with a non-surgical control group at the 1-year follow-up. Taken together, the main results of the present work are the personality may change following surgical treatment, and these changes have adaptive character; postoperative quality of life improvements in patients depend of the personality profile at the baseline.

Keywords

Personalitat; Personalidad; Personality; Epilèpsia; Epilepsia; Epilepsy; Cirurgia; Cirugía; Surgery

Subjects

00 - Prolegomena. Fundamentals of knowledge and culture. Propaedeutics

Knowledge Area

Ciències de la Salut

Documents

eliu1de1.pdf

10.02Mb

 

Rights

L'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
L'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/

This item appears in the following Collection(s)