Essays in macroeconomics

Author

Zoi, Sarah

Director

Santaeulàlia-Llopis, Raü

Date of defense

2022-06-15

Pages

134 p.



Abstract

Aquesta tesi és el resultat del treball desenvolupat durant els meus estudis de doctorat al Departament d’Economia de la Universitat Autònoma de Barcelona. Consta de tres Capítols relacionats amb tres temes diferents de l’àrea de Macroeconomia. El capítol 1 investiga una qüestió de recerca relacionada amb la fiscalitat òptima amb un agent heterogeni. Aquí estudio com el grau òptim de redistribució garantit per la progressivitat del codi fiscal es pot ajustar de manera òptima en resposta a les fluctuacions del cicle econòmic. El capítol 2 és un treball conjunt amb Luca Gambetti i Nicolò Maffei-Faccioli en el camp de la Macroeconomia Aplicada. En aquest article, estudiem la manera com els mitjans de comunicació informen d’esdeveniments econòmics positius i negatius i investiguem com això afecta la informació, les expectatives i el consum dels agents. Capítol 3 és un treball en el camp de la Macroeconomia Aplicada. Investiga els efectes macroeconòmics del Programa de compra d’actius (APP) i el Programa de compra d’emergència pandèmica (PEPP) del Banc Central Europeu en el conjunt de la zona de l’euro i en les quatre economies europees més grans.


Esta Tesis es el resultado del trabajo desarrollado durante mis estudios de doctorado en la Universitat Autonoma de Barcelona. Consiste de tres Capitulos relacionados con tres diferentes temas en el campo ce la Macroeconomia. \indent El Capitulo I estudia una pregunta de investigacion relacionada con Optimal Taxation with Heterogeneous Agent. Aquí estudio como el grado optimo de redistribucion garantizada por la progresividad de los impuestos puede cambiar de forma optimal a lo largo del ciclo economico. El Capítulo 2 es un trabajo conjunto con Luca Gambetti y Nicolò Maffei-Faccioli en el campo de la Macroeconomía Aplicada. En este artículo, estudiamos la forma en que los medios noticiosos informan sobre eventos económicos positivos y negativos e investigamos cómo esto afecta la información, las expectativas y el consumo de los agentes. El Capítulo 3 es un trabajo en el campo de la Macroeconomía Aplicada. Investiga los efectos macroeconómicos del Programa de Compra de Activos (APP) y el Programa de Compra de Emergencia Pandémica (PEPP) del Banco Central Europeo en el agregado de la Eurozona y en las cuatro economías europeas más grandes.


This Thesis is the result of the work developed during my PhD studies at the Department of Economics of Universitat Autònoma de Barcelona. It consists of three Chapters related to three different topics in the area of Macroeconomics. \indent Chapter 1 investigates a research question related to Optimal Taxation with Heterogeneous Agent. Here I study how the optimal degree of redistribution guaranteed by the progressivity of the tax code code can be optimally adjusted in response to business cycle fluctuations. Chapter 2 is a joint work with Luca Gambetti and Nicolò Maffei-Faccioli in the field of Applied Macroeconomics. In this paper, we study the way news media report positive and negative economic events and we investigate how this affects agents’ information, expectations and consumption. Chapter 3 is a work in the field of Applied Macroeconomics. It investigates the macroeconomic effects of the Asset Purchase Program (APP) and the Pandemic Emergency Purchase Program (PEPP) by the European Central Bank on the aggregate of the Euro Area and on the four largest European economies.

Keywords

Imposició fiscal progresiva; Imposición fiscal progresiva; Income tax progressivity; News shock; Quantitative easing

Subjects

3 - Social Sciences

Knowledge Area

Ciències Socials

Documents

sazo1de1.pdf

4.121Mb

 

Rights

L'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/
L'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

This item appears in the following Collection(s)