Análisis de la adopción temprana del Reporte Integrado: Una innovación en la información corporativa

Author

Navarrete Oyarce, José

Director

Gallizo Larraz, José Luis

Date of defense

2022-09-14

Pages

117 p.



Department/Institute

Universitat de Lleida. Departament d'Administració d'Empreses i Gestió Econòmica dels Recursos Naturals

Abstract

El Reporte Integrat és una nova tendència en reportis empresarials, atès que, en un sol document, engloba informació financera i no financera, mostrant una imatge global de la companyia que informa, fent èmfasi en aspectes estratègics, de govern i creació de valor. El 77,6% de les investigacions sobre Report Integrat estan a països desenvolupats. Els resultats mostren que el desenvolupament d'aquest tipus de recerca és escàs a les economies emergents. Des del punt de vista de l'adopció del Report Integrat i l'exercici financer, els resultats indiquen que hi ha una reacció positiva a la revelació de sustentabilitat, però això és més valorat si es fa a través del format GRI que utilitzant el Report Integrat . Finalment, pel que fa a la visió des dels primers adoptants a Xile, la relació amb els grups d'interès i la inclusió en contextos internacionals. També es declara la sostenibilitat com un element estratègic, cosa que és una situació inesperada en economies en desenvolupament.


El Reporte Integrado es una nueva tendencia en reportes empresariales, dado que, en un solo documento, engloba información financiera y no financiera, mostrando una imagen global de la compañía que informa, haciendo énfasis en aspectos estratégicos, de gobierno y creación de valor. El  77,6% de las investigaciones sobre Reporte Integrado, están en países desarrollados. Los resultados muestran que el desarrollo de este tipo de investigación es escaso en las economías emergentes.   Desde el punto de vista de la adopción del Reporte Integrado y el desempeño financiero, los resultados indican que existe una reacción positiva a la revelación de sustentabilidad, sin embargo, esto es más valorado si se hace a través del formato GRI que utilizando el Reporte Integrado. Finalmente, respecto a la visión desde los primero adoptantes en Chile, la relación con los grupos de interés y la inclusión en contextos internacionales. También se declara la sostenibilidad como un elemento estratégico, lo que es una situación inesperada en economías en desarrollo.


The Integrated Reporting is a new trend in business reporting, as it encompasses financial and non-financial information in a single document, showing a global image of the reporting company, emphasising strategic, governance and value creation aspects. 77.6% of the research on integrated reporting is in developed countries. The results show that the development of this type of research is scarce in emerging economies.  From the point of view of the adoption of Integrated Reporting and financial performance, the results indicate that there is a positive reaction to sustainability disclosure, however, this is more valued if it is done through the GRI format than using Integrated Reporting. Finally, regarding the view from early adopters in Chile, the relationship with stakeholders and inclusion in international contexts. Sustainability is also declared as a strategic element, which is an unexpected situation in developing economies.

Keywords

Report Integrat; Informació no financera; Sostenibilitat; Reporte Integrado; Información no financiera; Sostenibilidad; Integrated Reporting; Non-financial information; Sustainability

Subjects

33 - Economics. Economic science

Knowledge Area

Economia Financera i Comptabilitat

Documents

Tjano1de1.pdf

49.02Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)