Essays in behavioral economics

Author

Rui, Guan

Director

Apesteguía, José

Ceriogioni, Francesco

Date of defense

2022-07-28

Pages

144 p.



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament d'Economia i Empresa

Doctorate programs

Programa de doctorat en Economia, Finances i Empresa

Abstract

This thesis comprises three chapters on topics in behavioral and experimental economics. In the first chapter, I show formally that, in a limited attention framework, the choices made by a decision maker who considers at least two available alternatives under sequential elimination are consistent with preference maximization, whereas this is not necessarily the case under the direct procedure. Furthermore, I implement a randomized controlled experiment, which finds causal evidence that sequential elimination leads to an economically meaningful improvement in individual consistency, especially for subjects with low cognitive ability. The second chapter studies the impacts of visual and auditory strategies on consumer behavior in mobile advertising by a novel data set of two large-scale randomized field experiments. The third chapter implements a randomized controlled experiment and finds causal evidence that providing auditory descriptions of decisions, compared to visual descriptions, leads to severe impairment in economic rationality.


Aquesta tesi consta de tres capítols sobre temes d’economia conductual i experimental. En el primer capítol, mostro formalment que, en un marc d’atenció limitada, les eleccions fetes per un decisor que considera almenys dues alternatives disponibles sota eliminació seqüencial són coherents amb la maximització de preferències, mentre que això no és necessàriament el cas en el procediment directe. A més, implemento un experiment controlat aleatoritzat, que troba proves causals que l’eliminació seqüencial condueix a una millora econòmicament significativa de la consistència individual, especialment per a subjectes amb baixa capacitat cognitiva. El segon capítol estudia els impactes de les estratègies visuals i auditives en el comportament dels consumidors a la publicitat mòbil mitjanc¸ant un nou conjunt de dades de dos experiments de camp aleatoris a gran escala. El tercer capítol implementa un experiment controlat aleatoritzat i troba proves causals que proporcionar descripcions auditives de decisions, en comparació amb descripcions visuals, condueix a un greu deteriorament de la racionalitat econòmica.

Keywords

Behavioral economics; Economia conductual

Subjects

33 - Economics. Economic science

Documents

This document contains embargoed files until 2024-07-27

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)