Coupling by volume conduction as a wireless power transfer and communications method for threadlike biomedical implants.

dc.contributor
Universitat Pompeu Fabra. Departament de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions
dc.contributor.author
Tudela Pi, Marc
dc.date.accessioned
2022-11-04T11:51:12Z
dc.date.available
2024-10-26T22:05:23Z
dc.date.issued
2022-10-27
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/675878
dc.description.abstract
Although the use of volumetric conduction to power wireless implants has been experimentally validated in recent years, a theoretical framework to determine the power and efficiency obtained by minimally invasive implants has not been established yet. This thesis aims to develop and validate these models. Firstly, an analytical model is presented to determine the maximum power an implant can locally obtain using volume conduction. It was expanded to model the complete transmission link by using a multiport network and was fitted using parameters obtained from human MRI images. Finally, the provided model is rearranged to model communications based on volume conduction. The results demonstrate that powers of mW can be obtained using submillimetric electrodes if they are spaced a few centimeters apart (> 2 cm). Therefore, this thesis contributes to establishing the theoretical framework of volume conduction and paved the development of new minimally invasive implants.
en_US
dc.description.abstract
Tot i que en els darrers anys l'ús de la conducció volumètrica per alimentar implants sense fils s'ha validat experimentalment, encara no s'ha establert un marc teòric que permeti determinar la potència i l'eficiència obtinguda en implants mínimament invasius. Per aquest motiu, en aquesta tesi es desenvolupen i es validen un conjunt de models teòrics que estableixen les bases del mètode descrit. En primer lloc, es parteix d’un model analític que permet determinar la potència màxima que un implant pot assolir mitjançant la conducció volumètrica quan un camp elèctric uniforme hi és present. Seguidament, aquest model s’amplia en modelar l'enllaç de transmissió comprés entre el sistema extern i els implants mitjançant una xarxa multiports. En aquesta tesi, també se’n descriu el procés de validació, així com el procediment seguit per obtenir els paràmetres de la xarxa multiports a partir d’imatges de ressonància magnètica i simulacions d’elements finits. Finalment, es presenta un circuit de comunicacions passiu i s’adapta el model introduït prèviament per descriure el comportament d’aquest nou circuit. Els resultats obtinguts mostren que a partir de l’ús d’elèctrodes submil·limètrics es poden obtenir potències de diversos mil·liwatts, sempre que aquests elèctrodes estiguin separats diversos centímetres (> 2 cm). Aquesta tesi contribueix a establir el marc teòric de l’ús de l’acoblament de la conducció volumètrica com a mètode per alimentar i comunicar-se amb implants mínimament
en_US
dc.format.extent
172 p.
en_US
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
eng
en_US
dc.publisher
Universitat Pompeu Fabra
dc.rights.license
ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Wireless power transfer
en_US
dc.subject
Biomedical implants
en_US
dc.subject
Volume conduction
en_US
dc.title
Coupling by volume conduction as a wireless power transfer and communications method for threadlike biomedical implants.
en_US
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
62
en_US
dc.contributor.authoremail
marc.tudela@upf.edu
en_US
dc.contributor.director
Ivorra Cano, Antoni
dc.contributor.director
Becerra Fajardo, Laura
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.description.degree
Programa de doctorat en Tecnologies de la Informació i les Comunicacions


Documents

tmtp.pdf

5.632Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)