dc.contributor
Universitat Rovira i Virgili. Departament de Geografia
dc.contributor.author
Quintana Techera, Claudio
dc.date.accessioned
2022-12-15T12:53:04Z
dc.date.available
2022-12-15T12:53:04Z
dc.date.issued
2022-11-18
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/687271
dc.description.abstract
A partir de la perspectiva integradora de la geografia econòmica evolutiva i relacional, aquesta tesi té com a objectiu comprendre els mecanismes subjacents en el procés evolutiu d'una destinació turística. L'enfocament es prova fent-lo servir per explicar l'evolució de la regió termal d'Uruguai, una destinació caracteritzada per una trajectòria dependent del recurs aigua termal (durant 80 anys), amb presència de centres termals en espais rurals i perifèrics. Confirmem el paper intervencionista dels governs nacionals i el suport d'organismes internacionals en la creació, la reproducció i la conversió d'una destinació turística. L'article aporta coneixements per facilitar la comprensió de l'evolució de les destinacions a zones perifèriques llatinoamericanes i la importància de construir un enfocament integrat per a la investigació turística, així com per a la formulació de polítiques i millorar la competitivitat i sostenibilitat del destí.
ca
dc.description.abstract
A partir de la perspectiva integradora de la geografía económica evolutiva y relacional, este tesis tiene como objetivo comprender los mecanismos que subyacen en el proceso evolutivo de un destino turístico. El enfoque se prueba usándolo para explicar la evolución de la región termal de Uruguay, un destino caracterizado por una trayectoria dependiente del recurso agua termal (durante 80 años), con presencia de centros termales en espacios rurales y periféricos. Confirmamos el papel intervencionista de los gobiernos nacionales y el apoyo de organismos internacionales en la creación, reproducción y la conversión de un destino turístico. El artículo aporta conocimientos para facilitar la comprensión de la evolución de los destinos en zonas periféricas latinoamericanas y la importancia de construir un enfoque integrado para la investigación turística, así como para la formulación de políticas y mejorar la competitividad y sostenibilidad del destino.
ca
dc.description.abstract
From the integrative perspective of evolutionary and relational economic geography, this thesis aims to understand the mechanisms that underlie the evolutionary process of a tourist destination. The approach is tested using it to explain the evolution of the thermal region of Uruguay, a destination characterized by a path dependent on thermal water resources (for 80 years), with the presence of thermal centers in rural and peripheral spaces. We confirm the interventionist role of national governments and the support of international organizations in the creation, reproduction and conversion of a tourist destination. The article provides knowledge to facilitate the understanding of the evolution of destinations in peripheral Latin American areas and the importance of building an integrated approach for tourism research, as well as for policy formulation and improving the competitiveness and sustainability of the destination.
ca
dc.format.extent
369 p.
ca
dc.publisher
Universitat Rovira i Virgili
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Evolució d'una destinació turística
ca
dc.subject
Polítiques públiques de turisme
ca
dc.subject
dependència de la trajectòria
ca
dc.subject
Evolución de destinos
ca
dc.subject
Políticas turísticas
ca
dc.subject
Dependencia trayecto
ca
dc.subject
Evolution of destinations
ca
dc.subject
Poliicy Tourism
ca
dc.subject
Path Dependence
ca
dc.subject.other
Ciències Socials i jurídiques
ca
dc.title
EVOLUCIÓN DE DESTINOS TURÍSTICOS. Políticas públicas de turismo y cambios en las trayectorias evolutivas en la región termal de Uruguay (1940-2019)
ca
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.contributor.director
Anton Clavé, Salvador
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess