Sarcopènia en residents geriàtrics d'Osona segons els criteris de l'European Working Group on Sarcopenia in Older people 2: Estudi observacional

dc.contributor
Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya. Departament de Ciències Socials i Salut Comunitària
dc.contributor.author
Escribà i Salvans, Anna
dc.date.accessioned
2023-01-09T10:59:37Z
dc.date.available
2023-01-09T10:59:37Z
dc.date.issued
2022-11-04
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/687370
dc.description.abstract
La tesi està composta per dos estudis. Un estudi transversal multicèntric en persones grans institucionalitzades de cinc residències geriàtriques d’Osona (Barcelona) durant el període d’octubre de 2019 a febrer de 2020. L’objectiu principal va ser el de verificar la prevalença, els factors associats de sarcopènia i el grau de severitat segons els criteris de l'European Working Group on Sarcopenia in Older People 2 en persones grans que vivien a residències geriàtriques de la comarca d’Osona (Catalunya). En segon lloc, un estudi longitudinal multicèntric de dos anys (2020 a 2022) amb la mateixa mostra on es realitzà un registre de mortalitat: per covid-19 i per altres causes de salut. L’objectiu és identificar els factors predictius (inclòs el risc de sarcopènia) de mortalitat en persones grans institucionalitzades al cap de dos anys.
ca
dc.description.abstract
The Doctoral Thesis is composed of two studies. A cross-sectional multicenter study in institutionalized older people in five nursing homes in Osona (Barcelona) during the period from October 2019 to February 2020. The main objective was to verify the prevalence, the associated factors of sarcopenia and the degree of severity according to the criteria of the European Working Group on Sarcopenia in Older People 2 in older people living in nursing homes in the Osona region (Catalonia). Secondly, a longitudinal multicentric study of two years (2020 to 2022) with the same sample where a mortality registry will be performed: from covid-19 and other health causes. The objective is to identify predictors (including the risk of sarcopenia) of mortality in older institutionalized people after two years.
ca
dc.format.extent
274 p.
ca
dc.language.iso
cat
ca
dc.publisher
Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya
dc.rights.license
ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
ca
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Sarcopènia
ca
dc.subject
Residències de persones grans
ca
dc.subject
Persones grans
ca
dc.subject
Mortalitat
ca
dc.subject
COVID-19 (Malaltia)
ca
dc.subject
Estudis observacionals
ca
dc.subject
EWGSOP2
ca
dc.subject.other
Salut
ca
dc.title
Sarcopènia en residents geriàtrics d'Osona segons els criteris de l'European Working Group on Sarcopenia in Older people 2: Estudi observacional
ca
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
614
ca
dc.contributor.director
Jerez Roig, Javier
dc.contributor.codirector
Minobes Molina, Eduard
dc.embargo.terms
cap
ca
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.description.degree
Cures Integrals i Serveis de la Salut
cat


Documents

tesdoc_a2022_escriba_anna_sarcopenia.pdf

13.44Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)