The Role of Business Incubators and Accelerators in The Development of Firms

Autor/a

Murillo Rojas, Jorge Vinicio

Director/a

Brinckmann, Jan

Data de defensa

2022-12-13

Pàgines

161 p.



Departament/Institut

Universitat Ramon Llull. Esade

Resum

Les incubadores i acceleradors d'empresa han esdevingut actors populars a l'ecosistema emprenedor modern. Tot i això, són un grup d'organitzacions heterogènies l'efectivitat de les quals, a l’hora de millorar l'exercici de noves empreses mitjançant la provisió de recursos, no ha estat demostrada. La literatura actual sobre aquest tema està fragmentada i es basa en troballes empíriques contradictòries. A més, aquestes organitzacions encara no han estat analitzades exhaustivament amb l’objectiu de determinar com influeixen en l'èxit d'una nova empresa. Aquesta tesi doctoral sintetitza la literatura quantitativa existent sobre l'efecte de les incubadores i acceleradors en l'exercici de les empreses, mostrant els efectes divergents d'aquestes organitzacions de suport en diferents dimensions clau de l'exercici de les empreses. A més, aquesta tesi té en compte la diferència entre incubadores i acceleradors per tal d’esbrinar quins són els factors significatius que impacten el grau en què les noves empreses adquireixen recursos i milloren el seu exercici a través d'incubadores i acceleradors. Finalment, aquesta tesi planteja hipòtesis i prova una funció addicional que exerceixen els acceleradors a les primeres fases de l'adquisició de recursos d'una empresa, a més de proporcionar recursos directament a l'empresa. En general, aquesta tesi doctoral té com a objectiu aprofitar una perspectiva basada en els recursos i les seves interrelacions amb les teories de dependència dels recursos i els senyals per comprendre com les incubadores i acceleradors impacten en l'exercici d'una empresa. Els arguments principals es basen tant en la teoria com en l'evidència empírica, cosa que esdevé en una estratègia adequada per fer contribucions substancials a l'estudi de les incubadores i acceleradors.


Las incubadoras y aceleradoras de empresa se han convertido en actores populares en el ecosistema emprendedor moderno. Sin embargo, son un grupo de organizaciones heterogéneas cuya efectividad para mejorar el desempeño de nuevas empresas, mediante la provisión de recursos, no ha sido demostrada. La literatura actual sobre este tema está fragmentada y se basa en hallazgos empíricos contradictorios. Además, estas organizaciones aún no se han analizado exhaustivamente para determinar cómo influyen en el éxito de una nueva empresa. Esta tesis doctoral sintetiza la literatura cuantitativa existente sobre el efecto de las incubadoras y aceleradores en el desempeño de las empresas, mostrando los efectos divergentes de estas organizaciones de apoyo en diferentes dimensiones clave del desempeño de las empresas. Además, esta tesis toma en cuenta la diferencia entre incubadoras y aceleradoras para investigar más sobre los factores significativos que impactan el grado en el que las nuevas empresas adquieren recursos y mejoran su desempeño a través de incubadoras y aceleradoras. Por último, esta tesis plantea hipótesis y prueba una función adicional que desempeñan las aceleradoras en las primeras fases de la adquisición de recursos de una empresa, además de proporcionar recursos directamente a la empresa. En general, esta tesis doctoral tiene como objetivo aprovechar una perspectiva basada en los recursos y sus interrelaciones con las teorías de dependencia de los recursos y señales para comprender cómo las incubadoras y aceleradoras impactan en el desempeño de una empresa. Los argumentos principales se basan tanto en la teoría como en la evidencia empírica, lo que da como resultado una estrategia adecuada para hacer contribuciones sustanciales al estudio de las incubadoras y aceleradoras.


Business incubators and accelerators have become popular players in the modern entrepreneurial ecosystem. However, they are a group of heterogeneous organizations whose effectiveness in enhancing the performance of new firms by providing resources has not been demonstrated. The current literature on this subject is fragmented and based on contradictory empirical findings. Moreover, these support organizations have yet to be exhaustively examined for how they influence a new venture’s success. This doctoral thesis synthesizes the extant quantitative literature on the effects of incubators and accelerators on firms’ performance, showing the divergent effects of these support organizations on different prominent firms’ performance dimensions. Furthermore, this thesis accounts for incubators and accelerators heterogeneity to shed further light on significant factors that impact the extent to which new firms acquire resources and improve their performance through incubators and accelerators. Lastly, this thesis hypothesizes and tests an additional function that accelerators play in the early phases of a venture’s resource acquisition, in addition to providing resources directly to the firm. Overall, this doctoral thesis aims to leverage a resource-based perspective and its interrelations with resource dependency and signaling theories to understand how incubators and accelerators impact a venture’s performance. The major arguments are anchored on both theory and empirical evidence, resulting in a strategy well-suited to make substantial contributions to the study of incubators and accelerators.

Paraules clau

Incubators; Resources; Meta-analysis; Public policy; Accelerators; Signaling Theory; Firm's performance; Entrepreneurship; Resource-based view; New firms

Matèries

334 - Formes d'organització i cooperació en l'economia

Àrea de coneixement

Negocis, administració i dret

Documents

Aquest document conté fitxers embargats fins el dia 12-12-2024

Drets

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)