Universitat Rovira i Virgili. Departament d'Infermeria
Alfabetització, conductes addictives i salut mental dels estudiants d'educació superior Introducció Les conductes addictives relacionades amb el consum de substàncies, l'ús d'ordinadors, l'ús del mòbil i les xarxes socials també han canviat durant el confinament, esdevenint unes més intenses i d'altres més moderades, determinades també per l'alfabetització en salut, en un esforç constant d'adaptació. Metes L'estudi 1 tenia com a objectiu principal: Mapejar l'amplitud de l'evidència científica sobre programes d'intervenció en un context comunitari, amb un impacte en el cessament/reducció de conductes addictives en adults. L'estudi 2 tenia com a objectiu principal: Relacionar l'alfabetització i la salut mental amb els comportaments addictius dels estudiants d'educació superior a la regió de l'Alentejo de Portugal, abans i durant el període de confinament causat per la COVID-19.
Mètodes En el primer estudi es va dur a terme una revisió d'abast. En el segon estudi es va realitzar un estudi transversal, descriptiu i correlacional de caràcter quantitatiu. Per a la recollida de dades, es va administrar un qüestionari en línia als estudiants d'educació superior d'una regió de Portugal, utilitzant: MHI-5, IAT, i TMD i caracterització demogràfica. Resultats A Scoping Review, es van trobar 31 estudis. Del segon estudi, destaquem que el 80,5% són dones; el 82,7% té entre 18 i 24 anys; el 63,3% són solters; El 83,3% cursa un grau, globalment tenen una mitjana de 19,78 per a l'MHI-5, una mitjana de 29,5 per a l'IAT i una mitjana de 31,86 per al TDM. Conclusió Hi ha diferents intervencions però tots van implicar un seguiment per part dels professionals de la salut. Els estudiants amb una alfabetització sanitària més alta poden adoptar de manera més activa estratègies d'autocura i de promoció de la salut. Les experiències i experiències estan molt influenciades pel col·lectiu del qual formen part. Literacia, conductas adictivas y salud mental de los estudiantes de educación superior Introducción Las conductas adictivas relacionadas con el consumo de sustancias, el uso del ordenador, del teléfono móvil y de las redes sociales también han cambiado durante el confinamiento, algunas se han vuelto más intensas y otras más moderadas, también determinadas por la literacia en salud en un esfuerzo constante de adaptación. Objetivos El objetivo principal del Estudio 1 es Mapear la amplitud de la evidencia científica sobre programas de intervención en contextos comunitarios, y el impacto sobre el cese/reducción de conductas adictivas en adultos. El estudio 2 pretendía principalmente Relacionar la alfabetización y la salud mental con las conductas adictivas en estudiantes de educación superior de la región del Alentejo (Portugal), durante el período de confinamiento provocado por la pandemia de COVID-19.
Literacy, addictive behaviors and mental health of higher education students Inroduction Additive behaviors related to substance use, computer use, cell phone use and social networking have also changed during confinement, some become more intense and others more moderate, also determined by health literacy in a constant effort to adapt. Objectives Study 1 had as its main objective: To map the breadth of scientific evidence on intervention programs in community settings, as well as the impact on cessation/reduction of addictive behaviors in adults. Study 2 had as its main objective: To relate literacy and mental health to addictive behaviors in higher education students in the Alentejo region of Portugal, dropped out during the period of confinement caused by the COVID-19 pandemic
conductes addictives; salut mental; estudiants d'educació superior; conductas adictivas; salud mental; estudiantes de educación superior; addictive behaviour; mental health; higher education students
3 - Social Sciences; 61 - Medical sciences; 616.89 - Psychiatry. Pathological psychiatry. Psychopathology
Ciéncias de la salud
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.