Universitat Rovira i Virgili. Departament d'Infermeria
Aquesta tesi té com a objectiu desenvolupar una eina predictiva vàlida per identificar pacients amb càncer de pulmó amb alt risc de patiment psicològic, explorar possibles mecanismes psicosocials de malestar psicològic en pacients amb càncer de pulmó, per avaluar encara més el paper de la reducció de l'estrès basada en la consciència (MBSR) en el tractament. pacients amb càncer de pulmó i, finalment, avaluar l'eficàcia d'un programa MBSR de 4 setmanes sobre malestar psicològic en pacients amb càncer de pulmó i dilucidar els possibles mecanismes psicosocials d'exercir l'eficàcia. Aquesta tesi dissenya set estudis separats basats en l'enquesta transversal, la revisió sistemàtica i la metaanàlisi i l'assaig controlat aleatoritzat (ECA) i diversos mètodes, com ara l'anàlisi de correlació, l'anàlisi de la variància amb mesures repetides (ANOVA) i l'equació estructural. modelització, s'utilitzen per assolir els objectius de recerca en els estudis anteriors. A partir d'aquests set estudis, aquesta tesi desenvolupa un algorisme predictiu fàcil d'utilitzar amb una precisió moderada per identificar pacients amb alt risc de patiment psicològic, revela que el suport social pot contribuir directament a millorar el malestar psicològic o indirectament pot contribuir a millorar el malestar psicològic. millorant l'enfrontament amb el càncer, disminuint l'estrès percebut i augmentant l'autoestima, demostra que la consciència pot alleujar indirectament el malestar psicològic millorant el suport social, disminuint l'estigma percebut i reduint el nivell de percepció de la malaltia i l'estrès percebut, demostra els efectes positius de MBSR sobre estats psicològics en pacients amb càncer de pulmó, mostra els beneficis de l'MBSR de 4 setmanes per a l'angoixa psicològica, el suport social, la consciència i l'estigma percebut en pacients amb càncer de pulmó, i també dilucida els mecanismes pels quals el MBSR alleuja el malestar psicològic millorant la societat. suport, millora de la consciència, i la disminució de l'estigma percebut.
Esta tesis tiene como objetivo desarrollar una herramienta predictiva válida para identificar pacientes con cáncer de pulmón con alto riesgo de sufrimiento psicológico, para explorar posibles mecanismos psicosociales de sufrimiento psicológico en pacientes con cáncer de pulmón, para evaluar más a fondo el papel de la reducción del estrés basada en la atención plena (MBSR) en el tratamiento pacientes con cáncer de pulmón y, en última instancia, para evaluar la eficacia de un programa MBSR de 4 semanas sobre la angustia psicológica en pacientes con cáncer de pulmón y dilucidar los posibles mecanismos psicosociales para ejercer la eficacia. Esta tesis diseña siete estudios separados basados en la encuesta transversal, la revisión sistemática y el metanálisis, y el ensayo controlado aleatorio (RCT), y varios métodos, como el análisis de correlación, el análisis de varianza de medidas repetidas (ANOVA) y la ecuación estructural. modelado, se utilizan para lograr los objetivos de investigación en los estudios anteriores. Sobre la base de estos siete estudios, esta tesis desarrolla un algoritmo predictivo fácil de usar con una precisión moderada para identificar a los pacientes con alto riesgo de sufrimiento psicológico, revela que el apoyo social puede contribuir directamente a mejorar el sufrimiento psicológico o puede contribuir indirectamente a mejorar el sufrimiento psicológico. al mejorar la confrontación para hacer frente al cáncer, disminuir el estrés percibido y aumentar la autoestima, revela que la atención plena puede aliviar indirectamente la angustia psicológica al mejorar el apoyo social, disminuir el estigma percibido y reducir el nivel de percepción de la enfermedad y el estrés percibido, demuestra los efectos positivos de MBSR sobre estados psicológicos en pacientes con cáncer de pulmón, muestra los beneficios del MBSR de 4 semanas para la angustia psicológica, el apoyo social, la atención plena y el estigma percibido en pacientes con cáncer de pulmón, y también aclara los mecanismos por los cuales el MBSR alivia la angustia psicológica al mejorar la social. apoyo, mejora de la atención plena, y disminuir el estigma percibido.
This thesis aims to develop a valid predictive tool for identifying lung cancer patients at high risk for psychological distress, to explore possible psychosocial mechanisms of psychological distress in lung cancer patients, to further evaluate the role of mindfulness-based stress reduction (MBSR) in treating lung cancer patients, and ultimately to evaluate the efficacy of a 4-weeks MBSR program on psychological distress in lung cancer patients and elucidate possible psychosocial mechanisms of exerting efficacy. This thesis designs seven separate studies based on the cross-sectional survey, systematic review and meta-analysis, and randomized controlled trial (RCT), and various methods, such as correlation analysis, repeated measure analysis of variance (ANOVA), and structural equation modeling, are used to achieve research objectives in the above studies. Based on these seven studies, this thesis develops an easy-to-use predictive algorithm with moderate accuracy to identify patients at high risk of psychological distress, reveals that social support may directly contribute to ameliorate psychological distress, or may indirectly contribute to ameliorate psychological distress by enhancing confrontation coping with cancer, decreasing perceived stress, and increasing self-esteem, unfolds that mindfulness may indirectly alleviate psychological distress by enhancing social support, decreasing perceived stigma, and reducing the level of illness perception and perceived stress, demonstrates the positive effects of MBSR on psychological states in lung cancer patients, shows the benefits of the 4-weeks MBSR for psychological distress, social support, mindfulness, and perceived stigma in lung cancer patients, and also elucidates the mechanisms by which the MBSR alleviate psychological distress by improving social support, enhancing mindfulness, and decreasing perceived stigma.
Càncer de pulmó; Malestar psicològic; Estrès basat en Mindfulness; Cáncer de pulmón; Trastorno sicologico; Estrés basado en mindfulness; Lung cancer; Psychological distress; Mindfulness-based stress
613 - Hygiene generally. Personal health and hygiene; 614 - Public health and hygiene. Pollution. Accident prevention
Ciències de la salut
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.