Captured by Time: The Ageing Transformation of Byron Embodied by His Characters in His Literary Works

Author

Benderska, Yuliia

Director

Oró Piqueras, Maricel

Dovbush, Olha

Date of defense

2023-07-03

Pages

261 p.



Department/Institute

Universitat de Lleida. Departament d'Anglès i Lingüística

Abstract

La poesia de George Gordon Byron va representar un gran interès per als investigadors del romanticisme. No obstant això, és normal admetre que els estudis sobre l'envelliment poques vegades es van utilitzar per donar llum a la literatura romàntica a Gran Bretanya. Byron va ser un autor molt prolífic que va tractar temes com el temps i l'envelliment, la joventut i la bellesa, entre d'altres. A través dels seus personatges va introduir la visió d'un recorregut vital tal com es veia en l'època romàntica. Aquesta tesi doctoral se centra en com l'anàlisi crítica i la representació del curs de la vida en la literatura del període romàntic contribueix a una millor comprensió de l'envelliment. Amb l'ajuda de les obres de Byron escrites de manera semibiogràfica, és possible endinsar-se en el seu món interior i la seva visió de la vida. A més, a través d'aquesta recerca, es podrà tenir una visió del temps i l'envelliment en l'època romàntica.


La poesía de George Gordon Byron representó un gran interés para los investigadores del romanticismo. Sin embargo, es justo admitir que los estudios sobre el envejecimiento rara vez se utilizaron para arrojar luz sobre la literatura romántica en Gran Bretaña. Byron fue un autor muy prolífico que abordó temas como el tiempo y el envejecimiento, la juventud y la belleza, entre otros. Introdujo la visión del curso de la vida tal como se veía en el período romántico con la ayuda de sus personajes. Esta tesis doctoral se centra en cómo el análisis crítico y la representación del curso de la vida en la literatura del período romántico contribuyen a una mejor comprensión del envejecimiento. Con la ayuda de las obras de Byron escritas de manera semibiográfica, es posible sumergirse en su mundo interior y su visión de la vida. Además, a través de esta investigación, se podrá obtener una visión del tiempo y del envejecimiento en el período romántico.


The poetry of George Gordon Byron represented great interest for the investigators of Romanticism. Nevertheless, it is fair to admit that ageing studies were rarely used to shed light on the Romantic literature in Britain. Byron was a prolific author who dealt with topics such as time and ageing, youth, and beauty, among others. He introduced the vision of a life course as it was seen in the Romantic period with the help of his characters. This doctoral thesis focuses on how critical analysis and representation of the life course in the literature of the Romantic period contributes to a better understanding of growing old. With the help of Byron’s works written in a semi-biographical manner, it is possible to plunge into his inner world and his vision of life. Furthermore, through this research, it will be possible to get a vision of time and ageing in the Romantic period.

Keywords

Gerontologia literària; Romanticisme; Byron; Gerontología literaria; Romanticismo; Literary gerontology; Romanticism

Subjects

8 - language. Linguistics. Literature

Knowledge Area

Filologia Anglesa

Documents

Tyb1de1.pdf

1.379Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)