Deciphering the developmental and environmental cues influencing ripening and colour development in apples

Author

Fernández-Cancelo, Pablo

Director

Teixidó i Espasa, Neus

Giné Bordonaba, Jordi

Tutor

Viñas Almenar, Inmaculada

Date of defense

2023-12-05

Pages

394 p.



Department/Institute

Universitat de Lleida. Departament de Tecnologia, Enginyeria i Ciència dels Aliments

Abstract

Les pomes tipus 'Golden' cultivades a la Vall de l'Ebre presenten certes minves de qualitat com, per exemple, la inhibició del canvi de color. L'estudi de la fisiologia del cultivar de poma 'Golden Reinders' en dues regions de cultiu properes geogràficament, però distanciades altitudinalment 800 m va mostrar que la interacció entre IAA, etilè i ABA es veu afectada per les condicions ambientals. Així doncs, pomes cultivades en zones de muntanya caracteritzades per baixes temperatures i major incidència de radiació solar van mostrar una inhibició en l'expressió dels gens involucrats en la producció d'IAA, així com un retard en la producció d'etilè i ABA respecte a les pomes de la vall. Tot i això, aquest retard en la producció de l'etilè en pomes de muntanya no impedeix el canvi de color. De fet, aquestes pomes experimenten una disminució més gran del contingut en clorofil·la, permetent desemmascarar la contribució dels carotenoides al color groc de la pell. Aquest canvi de color independent d'etilè podria ser conseqüència de l'acumulació d'espècies reactives d'oxigen (ROS) i la biosíntesi d'altres hormones, com els jasmonats i els brassinosteroides, afavorits per les condicions de muntanya. Els canvis fisiològics produïts en el fruit per les condicions precollita també van afectar el comportament postcollita de la poma. Així doncs, la major capacitat antioxidant de les pomes de muntanya sembla reduir la severitat de la podridura causada per P. expansum. En canvi, les condicions de muntanya afavoreixen la producció postcollita d'etilè, reduint-ne el potencial de conservació.


Las manzanas tipo ‘Golden’ cultivadas en el Valle del Ebro presentan ciertas mermas de calidad como, por ejemplo, la inhibición del cambio de color debido a las altas temperaturas. El estudio de la fisiología de manzanas ‘Golden Reinders’ en dos regiones de cultivo próximas geográficamente, pero distanciadas altitudinalmente 800 m mostró que la interacción entre ácido indol acético (IAA), etileno y ácido abscísico (ABA), que es clave en la regulación de la maduración, se ve afectada por las condiciones ambientales, observándose la inhibición en la expresión de los genes involucrados en la producción de IAA así como un retraso en la producción de etileno y ABA con respecto a las manzanas del valle. Sin embargo, este retraso en la producción de etileno en manzanas de montaña retrasa el cambio de color. De hecho, estas manzanas experimentan una mayor disminución del contenido en clorofila, permitiendo desenmascarar la contribución de los carotenoides al color amarillo de la piel. Este cambio de color independiente de etileno podría ser consecuencia de la acumulación de especies reactivas de oxígeno (ROS) y la biosíntesis de otras hormonas, como los jasmonatos y brasinoesteroides, favorecidos por las condiciones de montaña. Los cambios fisiológicos producidos en el fruto por las condiciones precosecha también afectaron el comportamiento poscosecha de la manzana. Así pues, la mayor capacidad antioxidante de las manzanas de montaña parece reducir la severidad de la podredumbre causada por P. expansum. En cambio, las condiciones de montaña favorecen la producción poscosecha de etileno, reduciendo su potencial de conservación.


"Golden" apples grown in the Ebro Valley exhibit certain quality losses, such as the inhibition of color change due to high temperatures. The study of the physiology of 'Golden Reinders' apples in two geographically close but altitudinally distant (by 800 m) cultivation regions showed that the interaction between indole-3-acetic acid (IAA), ethylene, and abscisic acid (ABA), which is crucial in regulating ripening, is affected by environmental conditions. This leads to inhibited expression of genes involved in IAA production and delayed production of ethylene and ABA compared to valley apples. However, this delay in ethylene production in mountain apples slows down the color change. In fact, these apples experience a greater decrease in chlorophyll content, revealing the contribution of carotenoids to the yellow skin color. This ethylene-independent color change might be due to the accumulation of reactive oxygen species (ROS) and the biosynthesis of other hormones like jasmonates and brassinosteroids, enhanced by mountain conditions. The physiological changes in the fruit due to pre-harvest conditions also affected the post-harvest behavior of the apple. Thus, the increased antioxidant capacity of mountain apples seems to reduce the severity of rot caused by P. expansum. Conversely, mountain conditions favor post-harvest ethylene production, reducing their storage potential.

Keywords

Ambient; Maduració; Color; Ambiente; Maduración; Environment; Ripening; Colour

Subjects

634 - Fruit growing

Knowledge Area

Fisiologia Vegetal

Documents

This document contains embargoed files until 2024-12-04

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)