Efectivitat d'un protocol d'intervenció domiciliària (protocol GraMI) basat en imatge motora graduada en el tractament del dolor del membre fantasma en persones que han patit una amputació

dc.contributor
Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya. Departament de Ciències de la Salut
dc.contributor.author
Rierola Fochs, Sandra
dc.date.accessioned
2024-03-25T10:56:26Z
dc.date.issued
2024-02-23
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/690410
dc.description.abstract
Actualment, es registra una elevada prevalença d'amputacions, principalment atribuïda al procés d'envelliment de la població i als accidents de trànsit, amb la previsió d'un augment en els pròxims anys. Després d'una amputació, el 64% de les persones experimenten dolor del membre fantasma, una sensació dolorosa o desagradable en la part del cos que ha estat amputada. Aquesta tesi doctoral presenta un protocol d'intervenció domiciliària, conegut com a protocol GraMI, dissenyat, desenvolupat i validat en base a l’evidència científica i clínica més recent. Aquest protocol permet que les persones realitzin la intervenció des del seu domicili mitjançant l'ús de tecnologies digitals, eliminant la necessitat de desplaçament. Els diferents estudis realitzats mostren que el protocol GraMI és efectiu en la reducció del dolor del membre fantasma en persones que han patit una amputació. A més, aquesta efectivitat es manté fins a dotze setmanes després de la intervenció.
ca
dc.description.abstract
Currently, there is a high prevalence of amputations, primarily attributed to the aging process of the population and traffic accidents, with a projected increase in the coming years. After amputation, 64% of individuals experience phantom limb pain, a painful or unpleasant sensation in the part of the body that has been amputated. This doctoral thesis introduces a home-based intervention protocol, known as the GraMI protocol, designed, developed, and validated based on the most recent scientific and clinical evidence. This protocol allows individuals to carry out the intervention from their homes using digital technologies, eliminating the need for travel. Various studies conducted demonstrate that the GraMI protocol is effective in reducing phantom limb pain in individuals who have undergone amputation. Furthermore, this effectiveness persists up to twelve weeks after the intervention.
ca
dc.format.extent
243 p.
ca
dc.language.iso
cat
ca
dc.publisher
Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya
dc.rights.license
ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
ca
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Amputació
ca
dc.subject
Imatge motora graduada
ca
dc.subject
Dolor del membre fantasma
ca
dc.subject
Tecnologies digitals
ca
dc.subject
Phantom limb pain
ca
dc.subject
Amputation
ca
dc.subject
Graded motor imagery
ca
dc.subject
Digital technologies
ca
dc.subject.other
Salut
ca
dc.title
Efectivitat d'un protocol d'intervenció domiciliària (protocol GraMI) basat en imatge motora graduada en el tractament del dolor del membre fantasma en persones que han patit una amputació
ca
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
617
ca
dc.contributor.director
Minobes Molina, Eduard
dc.contributor.codirector
Merchán-Baeza, José Antonio
dc.embargo.terms
12 mesos
ca
dc.date.embargoEnd
2025-02-22T01:00:00Z
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.description.degree
Cures Integrals i Serveis de Salut
CA


Documents

This document contains embargoed files until 2025-02-22

This item appears in the following Collection(s)