Supervenience of the Self

Author

Nakano, Yasuko ORCID

Director

Estany Profitós, Anna

Vallverdú, Jordi, 1973-

Date of defense

2023-04-14

Pages

135 p.



Doctorate programs

Universitat Autònoma de Barcelona. Programa de Doctorat en Filosofia

Abstract

Aquesta tesi inclou dues afirmacions diferents, però relacionades sobre el subjecte del fenomen cognitiu i la cognició en si. La primera afirmació és que un estat d'un sistema cognitiu, que jo anomeno el jo, és el subjecte d'un fenomen cognitiu. Juntament amb el subjecte dels fenòmens cognitius, també suggereixo que la cognició és una transició d'un estat a un altre d'un sistema. Aquesta darrera afirmació és que la transició o la cognició és física i està impulsada per la mala distribució de l'energia i les entitats en la realitat física.


Esta tesis incluye dos afirmaciones diferentes pero relacionadas sobre el sujeto del fenómeno cognitivo y la cognición en sí. La primera afirmación es que un estado de un sistema cognitivo, que yo llamo "el yo", es el sujeto de un fenómeno cognitivo. Junto con el sujeto de los fenómenos cognitivos, también sugiero que la cognición es una transición de un estado a otro de un sistema. Esta última afirmación es que la transición o cognición es física y está impulsada por la mala distribución de la energía y las entidades en la realidad física.


This thesis includes two different but related statements about the subject of cognitive phenomenon and cognition itself. The former statement is that a state of a cognitive system, which I call “the self,” is the subject of a cognitive phenomenon. Also, along with the subject of cognitive phenomena, I suggest that cognition is a transition from one state to another of a system. The latter statement is that the transition or cognition is physical and driven by the maldistribution of energy and entities in physical reality.

Keywords

Cognició; Jo; Teoria de la Complexitat; Cognición; Yo; Teoría de la Complejidad; Cognition; Self; Complexity theory

Subjects

13 - Philosophy of mind and spirit. Metaphysics of spiritual life

Knowledge Area

Ciències Humanes

Documents

yona1de1.pdf

1.820Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)