Essays on Human Capital and Development

dc.contributor.author
Thomas, Katherina Denise
dc.date.accessioned
2024-05-02T17:07:31Z
dc.date.available
2024-05-02T17:07:31Z
dc.date.issued
2023-06-26
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/690810
dc.description.abstract
Aquesta tesi estudia el desenvolupament del capital humà, el paper juguen les inversions dels pares en el procés, i analitza més a fons l'impacte de les polítiques de desenvolupament en el capital humà així com les decisions nutricionals de les llars. Al capítol 1, estimo un model estructural de desenvolupament d'habilitats amb decisions d'inversió endògenes dels pares. Al capítol 2, exploto les dades del panell longitudinal utilitzant mètodes de forma reduïda per estimar l'impacte de l'estil parental en el desenvolupament d'habilitats no cognitives i cognitives dels nens. Al capítol 3, agrupo i harmonitzo les dades de cinc assaigs de control aleatoris sobre transferències d'efectiu per estimar els efectes del tractament en el consum d'aliments de les llars. Al capítol 1, analitzo el paper dels antecedents parentals i les inversions (diversitat nutricional i despesa escolar) en el desenvolupament de competències. Estimo un model estructural dinàmic utilitzant dades de panells longitudinals d'Indonèsia. Trobo que dos factors principals contribueixen a la bretxa de competències dels adults: els ingressos de la llar i l'educació dels pares, que influeixen en la productivitat de les inversions. Utilitzant el model, simulo tres polítiques: transferències en efectiu incondicionals, nutrició i subvencions al preu de l'escolarització. Tenint en compte el mateix cost, subvencionar els preus dels aliments és més efectiu que subvencionar la despesa escolar, i tots dos són més efectius que les transferències en efectiu. Al capítol 2, proporciono una anàlisi detallada de com l'estil parental influeix en el desenvolupament d'habilitats cognitives i no cognitives a la infància mitjana i l'adolescència. Utilitzant les dades del panell australià, estimo l'impacte de les dimensions de les habilitats parentals en el desenvolupament d'habilitats, aprofitant l'estructura del panell de les dades. L'hostilitat dels pares, no elogiar els fills, mostrar ira durant els càstigs i la inconsistència en l'aplicació de les regles afecten negativament les habilitats no cognitives. Per a les habilitats cognitives, l'estil parental té un impacte limitat. Al capítol 3, estudio l'impacte de les transferències en efectiu en els patrons de consum d'aliments de les llars. Utilitzant dades de cinc assaigs controlats aleatoris, avaluo l'impacte dels canvis d'ingressos exògens en la despesa alimentària, que utilitzo com a indicador de la demanda d'aliments. En primer lloc, un canvi en els ingressos fa que les despeses augmentin en totes les categories d'aliments. En segon lloc, trobo suport empíric per a la Llei de Bennett, la regularitat empírica per la qual els consumidors substitueixen primer els cereals fins per grans secundaris i després les proteïnes pels hidrats de carboni a mesura que augmenten els ingressos.
ca
dc.description.abstract
Esta tesis estudia cómo se desarrolla el capital humano, qué papel juegan las inversiones de los padres en el proceso y analiza más a fondo el impacto de las políticas de desarrollo en el capital humano, así como las decisiones de nutrición de los hogares. En el Capítulo 1, estimo un modelo estructural de desarrollo de habilidades con decisiones de inversión endógenas de los padres. En el Capítulo 2, aprovecho los datos de panel longitudinal utilizando métodos de forma reducida para estimar el impacto del estilo de los padres en el desarrollo de las habilidades cognitivas y no cognitivas de los niños. En el Capítulo 3, combino y armonizo datos de cinco ensayos controlados aleatorios sobre transferencias de efectivo para estimar los efectos del tratamiento en el consumo de alimentos en los hogares. En el Capítulo 1, analizo el papel de los antecedentes y las inversiones de los padres (diversidad nutricional y gasto en educación) en el desarrollo de las habilidades. Estimo un modelo estructural y dinámico utilizando datos de panel longitudinal de Indonesia. Encuentro dos factores principales que contribuyen a la brecha de habilidades de los adultos: los ingresos del hogar y la educación de los padres, que influye en la productividad de las inversiones. Usando el modelo, simulo tres políticas: transferencias de efectivo incondicionales, nutrición y subsidios a los precios de la educación. Dado el mismo coste, subsidiar los precios de los alimentos es más efectivo que subsidiar los gastos en educación, y a su vez, ambos son más efectivos que las transferencias de efectivo. En el Capítulo 2, ofrezco un análisis detallado de cómo el estilo de crianza influye en el desarrollo de habilidades cognitivas y no cognitivas en la infancia media y la adolescencia. Usando datos de panel australiano, estimo el impacto de las dimensiones de habilidades de crianza en el desarrollo de habilidades, explotando la estructura de panel de los datos. La aversión de los padres, no elogiar a los hijos, mostrar ira durante los castigos y la inconsistencia en el cumplimiento de las reglas afecta negativamente las habilidades no cognitivas. Para las habilidades cognitivas, el estilo de crianza tiene un impacto limitado. En el Capítulo 3, estudio el impacto de las transferencias de efectivo en los patrones de consumo de alimentos de los hogares. Utilizando datos de cinco ensayos controlados aleatorios, evalúo el impacto de los cambios de ingresos exógenos en el gasto de alimentos, que utilizo como indicador de la demanda de alimentos. En primer lugar, un cambio en los ingresos hace que aumenten los gastos en todas las categorías de alimentos. En segundo lugar, encuentro apoyo empírico para la Ley de Bennett, la regularidad empírica por la que los consumidores primero sustituyen los cereales secundarios por cereales finos y luego los hidratos de carbono por proteínas a medida que aumentan los ingresos.
ca
dc.description.abstract
This thesis studies how human capital develops, which role parental investments play in the process, and further analyses the impact of development policies on human capital as well as the nutrition decisions of households. In Chapter 1, I estimate a structural model of skill development with endogenous parental investment decisions. In Chapter 2, I exploit longitudinal panel data using reduced-form methods to estimate the impact of parental style on the non-cognitive and cognitive skill development of children. In Chapter 3, I pool and harmonize data from five randomized control trials on cash transfers to estimate treatment effects on households' food consumption. In Chapter 1, I analyze the role of parental background and investments (nutrition diversity and schooling expenditure) in skill development. I estimate a dynamic structural model using longitudinal panel data from Indonesia. I find two main factors contribute to the adult skill gap: household income and parental education, which influences the productivity of investments. Using the model, I simulate three policies: unconditional cash transfers, nutrition, and schooling price subsidies. Given the same cost, subsidizing food prices is more effective than subsidizing schooling expenditure, and both are more effective than cash transfers. In Chapter 2, I provide a detailed analysis of how parenting style influences cognitive and non-cognitive skill development in middle childhood and adolescence. Using Australian panel data, I estimate the impact of parenting skill dimensions on skill development, exploiting the panel structure of the data. Parental hostility, not praising your child, displaying anger during punishments, and inconsistency in enforcing rules negatively impacts non-cognitive skills. For cognitive skills, parenting style has a limited impact. In Chapter 3, I study the impact of cash transfers on households' food consumption patterns. Using data from five randomized controlled trials, I assess the impact of exogenous income changes on food expenditures, which I use as a proxy for food demand. First, a change in income causes expenditures to increase across all food categories. Second, I find empirical support for Bennett's Law, the empirical regularity whereby consumers first substitute fine grains for coarse grains, and then protein for carbohydrates as incomes increase.
ca
dc.format.extent
177 p.
ca
dc.language.iso
eng
ca
dc.publisher
Universitat Autònoma de Barcelona
dc.publisher
Universitat Autònoma de Barcelona. Programa de Doctorat en Anàlisi Econòmica
dc.rights.license
L'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
ca
dc.rights.uri
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
*
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Capital humà
ca
dc.subject
Capital humano
ca
dc.subject
Human capital
ca
dc.subject
Desigualtat
ca
dc.subject
Desigualdad
ca
dc.subject
Inequality
ca
dc.subject
Desenvolupament
ca
dc.subject
Desarrollo
ca
dc.subject
Development
ca
dc.subject.other
Ciències Socials
ca
dc.title
Essays on Human Capital and Development
ca
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
33
ca
dc.contributor.authoremail
thomas.katherina@web.de
ca
dc.contributor.director
Llull Cabrer, Joan
dc.embargo.terms
cap
ca
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess


Documents

kdt1de1.pdf

7.890Mb PDF

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)