dc.contributor.author
Duran Ramirez, Xavier
dc.date.accessioned
2024-05-23T07:32:46Z
dc.date.available
2024-05-23T07:32:46Z
dc.date.issued
2023-07-04
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/690935
dc.description.abstract
La Terra està coberta en un 70% per aigua, però només podem aprofitar el 0,007% per satisfer les nostres necessitats. El canvi climàtic provoca una distribució més irregular de les pluges i, en aquest context, la ciutadania mereix una informació adequada per ser conscient de la seva fragilitat. Les notícies sobre aigua tenen una presència dispar i inconstant als mitjans de comunicació, molt lligada a les polèmiques i als conflictes. Aquestes peces informatives es publiquen sense una secció fixa i amb espais reduïts, cosa que en dificulta la seva localització per part de la ciutadania. Mitjançant l'anàlisi quantitativa de prop de 1.200 notícies sobre la gestió de l'aigua a mitjans amb difusió a Catalunya a través de 23 variables, es constata que el 90% de les peces analitzades s'enfoquen cap a un subjecte deshumanitzat, amb escasses referències a la ciutadania.
dc.description.abstract
La Tierra está cubierta en un 70% por agua, pero sólo podemos aprovechar el 0,007% para satisfacer nuestras necesidades. El cambio climático está provocando una distribución más irregular de las lluvias y, en este contexto, la ciudadanía merece una información adecuada para ser consciente de su fragilidad. Las noticias sobre agua tienen una presencia dispar e inconstante en los medios de comunicación, muy ligada a las polémicas y los conflictos. Estas piezas informativas se publican sin una sección fija y con espacios reducidos, algo que dificulta su localización por parte de la ciudadanía. Mediante el análisis cuantitativo de cerca de 1.200 noticias sobre la gestión del agua en medios con difusión en Cataluña a través de 23 variables, se constata que el 90% de las piezas analizadas se enfocan hacia un sujeto deshumanizado, con escasas referencias a la ciudadanía.
dc.description.abstract
Earth is covered by 70% water, but we can only take 0,007% for our needs. Climate change is causing a more irregular distribution of rainfall and, in this context, citizens deserve adequate information to be aware of their fragility. News about water has a disparate and inconstant presence in the media, closely linked to controversies and conflicts. These informative pieces are published without a fixed section and with reduced spaces, something that makes difficult for citizens to locate them. Through the quantitative analysis of nearly 1,200 news items on water management in media broadcast in Catalonia through 23 variables, it is verified that 90% of the pieces analyzed focus on a dehumanized subject, with few references to citizenship.
dc.publisher
Universitat Autònoma de Barcelona
dc.rights.license
L'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
dc.rights.uri
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Gestió de l'aigua
dc.subject
Water management
dc.subject
Gestión del agua
dc.subject.other
Ciències Socials
dc.title
La representación de la ciudadanía en los conflictos de la gestión del agua en Cataluña. Prensa y medios digitales (2008-2018)
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2024-05-23T07:32:46Z
dc.contributor.director
Simelio i Solà, Núria
dc.contributor.tutor
Simelio i Solà, Núria
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.description.degree
Universitat Autònoma de Barcelona. Programa de Doctorat en Comunicació i Periodisme