Universitat Autònoma de Barcelona. Programa de Doctorat en Comunicació Audiovisual i Publicitat
Aquesta tesi, titulada "Representació LGBT+ a Sèries de Ficció: Una Anàlisi de la Televisió en Horari Estel·lar als Estats Units", ofereix una exploració exhaustiva de la representació de personatges LGBT+ a les sèries de televisió en horari estel·lar als Estats Units. L'estudi utilitza un enfocament multidisciplinari, integrant teories dels camps dels estudis de gènere i sexualitat, teories de la comunicació, estudis de mitjans i estudis de representació LGBT+. La investigació comença amb un examen de l'evolució de la sexualitat i els moviments socials, centrant-se en el Moviment Gai i Lesbià i la seva intersecció amb diverses onades de feminisme. Aquest context històric estableix les bases per a una comprensió més profunda del canvi del feminisme als estudis de gènere i sexualitat, incloent-hi l'aparició dels estudis LGBT i la teoria queer. La tesi després s'endinsa en les teories de la comunicació i els estudis de mitjans, amb un èmfasi particular en els efectes dels mitjans, els estudis culturals i els estudis de televisió. S'examina el paper de la televisió com a mitjà per a la representació de personatges LGBT+, i com aquestes representacions influeixen en les percepcions i les actituds socials envers la comunitat LGBT+. La investigació empra una metodologia d'anàlisi de contingut, i examina una mostra seleccionada de sèries de televisió en horari estel·lar i els seus episodis. El procediment d'anàlisi implica un full de codificació detallat tant pel programa com pel nivell de personatge, proporcionant un enfocament sistemàtic per avaluar la representació LGBT+. Les troballes d'aquest estudi ofereixen valuoses percepcions sobre l'estat actual de la representació LGBT+ a la televisió en horari estel·lar als Estats Units, i contribueixen al discurs més ampli sobre la diversitat i la representació als mitjans. Les conclusions extretes d'aquesta investigació tenen implicacions per als productors de mitjans, els responsables de polítiques i els acadèmics al camp dels estudis de mitjans i gènere.
Esta tesis, titulada "Representación LGBT+ en Series de Ficción: Un Análisis de la Televisión en Horario Estelar en los Estados Unidos", ofrece una exploración exhaustiva de la representación de personajes LGBT+ en las series de televisión en horario estelar en los Estados Unidos. El estudio emplea un enfoque multidisciplinario, integrando teorías de los campos de los estudios de género y sexualidad, teorías de la comunicación, estudios de medios y estudios de representación LGBT+. La investigación comienza con un examen de la evolución de la sexualidad y los movimientos sociales, centrándose en el Movimiento Gay y Lesbiano y su intersección con varias olas de feminismo. Este contexto histórico sienta las bases para una comprensión más profunda del cambio del feminismo a los estudios de género y sexualidad, incluyendo la aparición de los estudios LGBT y la teoría queer. La tesis luego se adentra en las teorías de la comunicación y los estudios de medios, con un énfasis particular en los efectos de los medios, los estudios culturales y los estudios de televisión. Se examina el papel de la televisión como medio para la representación de personajes LGBT+, y cómo estas representaciones influyen en las percepciones y actitudes sociales hacia la comunidad LGBT+. La investigación emplea una metodología de análisis de contenido, examinando una muestra seleccionada de series de televisión en horario estelar y sus episodios. El procedimiento de análisis implica una hoja de codificación detallada tanto para el programa como para el nivel de personaje, proporcionando un enfoque sistemático para evaluar la representación LGBT+. Los hallazgos de este estudio ofrecen valiosas percepciones sobre el estado actual de la representación LGBT+ en la televisión en horario estelar en los Estados Unidos, contribuyendo al discurso más amplio sobre la diversidad y la representación en los medios. Las conclusiones extraídas de esta investigación tienen implicaciones para los productores de medios, los responsables de políticas y los académicos en el campo de los estudios de medios y género.
This thesis, titled "LGBT+ Representation in Fictional Series: An Analysis of Prime-Time Television in the United States," provides a comprehensive exploration of the portrayal of LGBT+ characters in American prime-time television series. The study employs a multi-disciplinary approach, integrating theories from the fields of gender and sexuality studies, communication theories, media studies, and LGBT+ representation studies. The research begins with an examination of the evolution of sexuality and social movements, focusing on the Gay and Lesbian Movement and its intersection with various waves of feminism. This historical context lays the groundwork for a deeper understanding of the shift from feminism to gender and sexuality studies, including the emergence of LGBT studies and queer theory. The thesis then delves into communication theories and media studies, with a particular emphasis on media effects, cultural studies, and television studies. It scrutinizes the role of television as a medium for the representation of LGBT+ characters, and how these portrayals influence societal perceptions and attitudes towards the LGBT+ community. The research employs a content analysis methodology, examining a selected sample of prime-time television series and their episodes. The analysis procedure involves a detailed coding sheet for both the program and character level, providing a systematic approach to evaluate LGBT+ representation. The findings of this study offer valuable insights into the current state of LGBT+ representation in prime-time television in the United States, contributing to the broader discourse on diversity and representation in media. The conclusions drawn from this research have implications for media producers, policy makers, and scholars in the field of media and gender studies.
Representació LGBT+; LGBT+ representation; Representación LGBT+; Anàlisi de contingut; Content analysis; Análisis de contenido; Ficció televisiva; Television fiction; Ficción televisiva
3 - Ciències socials; 316 - Sociologia. Comunicació
Ciències Socials