Impact of Stress on Pregnancy Mental Health

Author

Pascal Capdevila, Rosalia

Director

Gómez Roig, Ma. Dolores

Crovetto, Francesca

Tutor

Gómez Roig, Ma. Dolores

Date of defense

2024-03-15

Pages

198 p.



Department/Institute

Universitat de Barcelona. Facultat de Medicina i Ciències de la Salut

Abstract

[eng] INTRODUCTION: Disturbances in perinatal mental health and sleep quality are problems Usual. In addition, stress can induce dysbiosis of the maternal microbiota. The available scientific evidence highlights the negative psychological impact caused by the outbreak of a pandemic due to an infectious disease and the resulting confinement and quarantine measures, especially for pregnant women. Interventions based on lifestyle changes have been postulated in recent years as possible treatments for diseases and problems related to mental health. The maternal microbiota has a potential effect on maternal protection against disease and at the same time modulates the gut-brain axis and, therefore, can influence both the development of certain diseases and have a negative effect in the future on brain function and the behavior of offspring. HYPOTHESIS: The main hypothesis is that the environment to which the pregnant woman is subjected may have an impact on maternal mental health. OBJECTIVES: The main objective is to evaluate the effects of various maternal environments during pregnancy on maternal mental health.


[cat] INTRODUCCIÓ: Les alteracions de la salut mental perinatal i la qualitat del son són problemes habituals. A més, l’estrès pot induir disbiosi de la microbiota materna. L’evidència científica disponible posa de manifest l’impacte psicològic negatiu causat per l’esclat d’una pandèmia per una malaltia infecciosa i de les mesures de confinament i quarantena que se’n deriven, especialment per a les gestants. Les intervencions basades en canvis en l’estil de vida han estat postulades en els darrers anys com a possibles tractaments per a les malalties i problemes relacionats amb la salut mental. La microbiota materna té un efecte potencial en la protecció materna contra la malaltia i a la vegada modula l’eix intestí-cervell i, per tant, pot influir tant en el desenvolupament de determinades malalties com tenir un efecte negatiu futur en la funció cerebral i el comportament de la descendència. HIPÒTESI: La principal hipòtesi és que l’ambient a què es troba sotmesa la gestant pot tenir un impacte en la salut mental materna. OBJECTIUS: El principal objectiu és el d’avaluar els efectes de diversos ambients materns durant l’embaràs sobre la salut mental materna.

Keywords

Embaràs; Embarazo; Pregnancy; Estrès; Estrés; Stress; Benestar; Bienestar; Well-being; Ansietat; Ansiedad; Anxiety; Fisiologia del son; Fisiología del sueño; Sleep physiology

Subjects

618 - Gynaecology. Obstetrics

Knowledge Area

Ciències de l'Educació

Note

Programa de Doctorat en Medicina i Recerca Translacional / Tesi realitzada a l'Institut de Recerca Sant Joan de Déu

Documents

RPC_PhD_THESIS.pdf

8.832Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)