Responsabilidad internacional del estado colombiano y otros actores por violaciones del derecho internacional humanitario y de los derechos humanos

dc.contributor
Universitat Rovira i Virgili. Departament de Dret Privat, Processal i Financer
dc.contributor.author
Rodelo Garcia, Margarita Rosa
dc.date.accessioned
2024-07-19T10:32:12Z
dc.date.available
2024-07-19T10:32:12Z
dc.date.issued
2024-06-25
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/691831
dc.description.abstract
La investigació doctoral propasada cerca analitzar el complex entrama! del conflicte arma! a Colombia des d'una perspectiva jurídica, centrant-se en la responsabilitat internacional de l'Estat i altres actors davant de les violacions del dret internacional deis drets humans i el dret internacional humanitari. El conflicte arma! ha deixat una profunda empremta a la historia colombiana, amb decades de violencia que han afecta! innombrables persones. Tot i els esforr;:os governamentals i la signatura de l'acord de pau el 2016, persisteixen desafiaments significatius en la implementació efectiva de mesures per reparar les víctimes i assegurar la rendició de comptes deis responsables. Aquest estudies fonamenta en la necessitat de comprendre les races historiques del conflicte arma!, identificar les normatives i les jurisprudencies rellevants a nivell nacional i internacional, i examinar els mecanismes disponibles per a la reparació de les víctimas i l'exigencia de responsabilitat internacional. La metodología propasada implica un paradigma historie hermeneutic, amb un enfocament qualitatiu que inclou una analisi exhaustiva de documents, legislació, jurisprudencia i doctrina, tant a nivell nacional com internacional. S'anticipa que aquesta investigació contribuira significativament a la comprensió de les responsabilitats de l'Estat colombia i altres actors en el context del conflicte arma!, així coma la identificació de mesures necessaries per garantir la protecció deis drets humans i l'administració de justicia a les víctimes .
ca
dc.description.abstract
La investigación doctoral propuesta busca analizar el complejo y trama del conflicto armado en Colombia desde una perspectiva jurídica, centrándose en la responsabilidad internacional del Estado y otros actores ante las violaciones del derecho internacional decís derechos humanos y el derecho internacional humanitario. El conflicto arma! ha dejado una profunda impronta a la historia colombiana, con décadas de *violencia que han afecta! innumerables personas. Todo y los esfuerzos hueso gubernamentales y la firma del acuerdo de paz el 2016, persisten desafíos significativos en la implementación efectiva de medidas para reparar las víctimas y asegurar la rendición de cuentas decís responsables. Este estudias fundamenta en la necesidad de comprender las razas históricas del conflicto arma!, identificar las normativas y las jurisprudencias relevantes a nivel nacional e internacional, y examinar los mecanismos disponibles para la reparación de las víctimas y la exigencia de responsabilidad internacional. La metodología propuesta implica un paradigma historio hermenéutico, con un enfoque cualitativo que incluye un análisis exhaustivo de documentos, legislación, jurisprudencia y doctrina, tanto en nivel nacional como internacional. Se anticipa que esta investigación contribuirá significativamente a la comprensión de las responsabilidades del Estado Colombiano y otros actores en el contexto del conflicto armado, así coma la identificación de medidas necesarias para garantizar la protección decís derechos humanos y la administración de justicia a las víctimas .
ca
dc.format.extent
492 p.
ca
dc.language.iso
spa
ca
dc.publisher
Universitat Rovira i Virgili
dc.rights.license
ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
ca
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Responsabilitat
ca
dc.subject
Estat
ca
dc.subject
Drets Humans
ca
dc.subject
Responsabilidad
ca
dc.subject
Estado
ca
dc.subject
Derechos Humanos
ca
dc.subject
Responsibility
ca
dc.subject
State
ca
dc.subject
Human Rights
ca
dc.subject.other
Ciències Socials i Jurídiques
ca
dc.title
Responsabilidad internacional del estado colombiano y otros actores por violaciones del derecho internacional humanitario y de los derechos humanos
ca
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
34
ca
dc.subject.udc
341
ca
dc.subject.udc
342
ca
dc.contributor.authoremail
margaritarosa.rodelo@estudiants.urv.cat
ca
dc.contributor.director
Castellà Surribas, Santiago José
dc.embargo.terms
cap
ca
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess


Documents

TESI Margarita Rosa Rodelo Garcia.pdf

6.876Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)