Teaching and learning about the Holocaust on social media: A learning ecology perspective

dc.contributor
Universitat Oberta de Catalunya. eLearn Center
dc.contributor.advisor
dc.contributor.author
Manca, Stefania
dc.date.accessioned
2024-07-22T13:08:02Z
dc.date.available
2024-07-22T13:08:02Z
dc.date.issued
2024-05-17
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/691853
dc.description.abstract
This thesis investigates the lifelong learning ecologies that combine formal, non-formal, and informal learning to foster understanding and participation in the new Holocaust memory landscapes shaped by digital technologies. Stemming from an analysis of the relationships between post-witness historical memory and the emerging media ecosystems that transmit and share these memories, the dissertation deepens its exploration of educational approaches and places the focus on lifelong learning ecologies as an effective approach for both the general public and teachers’ professional learning on the topic. This dissertation investigated two parallel streams of research: the (social) media ecosystems of Holocaust memory as deployed on social media by Holocaust organisations such as museums and memorials, and the learning ecologies of online users who seek to create meaningful learning experiences related to the Holocaust. The thesis is presented as a compendium of seven papers and one supplementary study.
ca
dc.description.abstract
Esta tesis investiga las ecologías de aprendizaje a lo largo de la vida que combinan el aprendizaje formal, no formal e informal para fomentar la comprensión y participación en relación con la memoria del Holocausto moldeada por tecnologías digitales. Partiendo de un análisis de las relaciones entre la memoria histórica en una era que podemos denominar "post-testigo" (post-witness) y de los ecosistemas mediáticos emergentes que transmiten y comparten estos recuerdos, este trabajo de tesis profundiza en la exploración de enfoques educativos y centra la atención en las ecologías de aprendizaje como un método efectivo tanto para el aprendizaje profesional de los docentes como para el del público general sobre el tema. Este trabajo doctoral aborda estas lagunas focalizando dos corrientes paralelas de investigación: los ecosistemas mediáticos (sociales) de la memoria del Holocausto según lo implementado en las redes sociales por organizaciones del Holocausto, como museos y monumentos conmemorativos, y las ecologías de aprendizaje de los usuarios en línea que buscan crear experiencias de aprendizaje significativas relacionadas con el Holocausto. La tesis se presenta como un compendio de siete artículos y un estudio complementario.
ca
dc.description.abstract
Aquesta tesi investiga les ecologies de formació permanent que combinen l'aprenentatge formal, no formal i informal per fomentar la comprensió i la participació en relació amb la memòria de l'Holocaust modelada per les tecnologies digitals. Partint d'una anàlisi de les relacions entre la memòria històrica en una època que podem anomenar "posttestimoni" (post-witness) i els ecosistemes mediàtics emergents que transmeten i comparteixen aquests records, aquesta tesi aprofundeix en l'exploració d'enfocaments educatius i posa l'èmfasi en les ecologies d'aprenentatge com un mètode efectiu tant per l'aprenentatge professional dels docents com per al públic en general sobre el tema. Aquesta tesi aborda aquestes llacunes focalitzant dos corrents de recerca paral·lels: els ecosistemes mediàtics (socials) de la memòria de l'Holocaust tal com els implementen en les xarxes socials organitzacions de l'Holocaust, com museus i monuments commemoratius, i les ecologies d'aprenentatge dels usuaris en línia que busquen crear experiències d'aprenentatge significatives relacionades amb l'Holocaust. La tesi es presenta com un compendi de set articles i un estudi complementari.
ca
dc.format.extent
381 p.
ca
dc.language.iso
eng
ca
dc.publisher
Universitat Oberta de Catalunya
dc.rights.license
L'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
ca
dc.rights.uri
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
*
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
ecologies d’aprenentatge
ca
dc.subject
ecologías de aprendizaje
ca
dc.subject
learning ecologies
ca
dc.subject
xarxes socials
ca
dc.subject
redes sociales
ca
dc.subject
social media
ca
dc.subject
educació sobre l’Holocaust
ca
dc.subject
educación sobre el Holocausto
ca
dc.subject
Holocaust education
ca
dc.subject
memòria de l’Holocaust
ca
dc.subject
memoria del Holocausto
ca
dc.subject
Holocaust memory
ca
dc.subject
Italia
ca
dc.subject
Italia
ca
dc.subject
Italy
ca
dc.subject.other
ICT and education
ca
dc.title
Teaching and learning about the Holocaust on social media: A learning ecology perspective
ca
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
37
ca
dc.contributor.authoremail
smanca@uoc.edu
ca
dc.contributor.director
Sangrà, Albert
dc.contributor.director
Raffaghelli, Juliana Elisa
dc.embargo.terms
cap
ca
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.description.degree
E-learning


Documentos

PhD Thesis_StefaniaManca.pdf

4.317Mb PDF

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)