Essays in Heterogeneous Panel Data Econometrics

dc.contributor
Universitat Pompeu Fabra. Departament d'Economia i Empresa
dc.contributor.author
Mozorov, Vladislav
dc.date.accessioned
2024-07-24T11:37:01Z
dc.date.issued
2024-05-27
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/691932
dc.description.abstract
This thesis consists of three essays on identification, estimation, and inference on distributional features of heterogeneous parameters using panel data. In the first chapter, Christian Brownlees and I consider the problem of efficiently estimating a unit-specific parameter in a heterogeneous panel setting using a class of unit averaging estimators we propose. In the second chapter, I develop a methodology for conducting inference on extreme quantiles of unobserved individual heterogeneity (heterogeneous coefficients, heterogeneous treatment effects, etc.) when only noisy estimates are available in a panel data or meta-analysis setting. The third chapter is dedicated to the problem of estimation of the moments and the distribution of heterogeneous marginal effects in nonparametric models with multivariate unobserved heterogeneity.
ca
dc.description.abstract
Aquesta tesi consta de tres assajos sobre identificació, estimació i inferència de les característiques de distribució de paràmetres heterogenis mitjanc¸ant dades de panell. En el primer capítol, Christian Brownlees i jo considerem el problema d’estimar eficientment un paràmetre específic d’una unitat en un entorn de panell heterogeni. Proposem una classe d’estimadors basats en mitjanes ponderades d’unitats transversals (“unit averaging”). En el segon capítol, desenvolupo una metodologia per realitzar inferències sobre quantils extrems d’heterogeneïtat individual no observada (coeficients heterogenis, efectes heterogenis del tractament, etc.) quan només hi ha estimacions sorolloses disponibles en un entorn de dades de panell o metaanàlisi. El tercer capítol està dedicat al problema de l’estimació dels moments i la distribució d’efectes marginals heterogenis en models no paramètrics amb heterogeneïtat multivariant no observada.
ca
dc.format.extent
271 p.
ca
dc.language.iso
eng
ca
dc.publisher
Universitat Pompeu Fabra
dc.rights.license
ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
ca
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Econometrics
ca
dc.subject
Panel data
ca
dc.title
Essays in Heterogeneous Panel Data Econometrics
ca
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
33
ca
dc.contributor.authoremail
vladislav.mozorov@barcelonagse.eu
ca
dc.contributor.director
Brownless, Christian
dc.contributor.director
Evdokimov, Kirill
dc.embargo.terms
24 mesos
ca
dc.date.embargoEnd
2026-05-27T02:00:00Z
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.description.degree
Programa de Doctorat en Economia, Finances i Empresa


Documentos

Este documento contiene ficheros embargados hasta el dia 27-05-2026

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)