Essays in Macroeconometrics

dc.contributor
Universitat Pompeu Fabra. Departament d'Economia i Empresa
dc.contributor.author
Huang, Jiaming
dc.date.accessioned
2024-07-31T12:07:51Z
dc.date.issued
2024-06-07
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/691968
dc.description.abstract
The thesis consists of three chapters on macroeconometric analysis with heterogeneity. Chapter 1 introduces an efficient data-driven clustering methodology for grouping heterogeneous responses within the local projection-IV framework. The proposed group local projection (GLP) estimator consistently recovers the latent group structure and the group-specific impulse responses. Chapter 2 introduces a quasi-Bayesian framework that combines general classes of loss functions and priors for joint inference on the latent group structures, including group-level parameters and group assignments. Simulation results demonstrate significant improvements in bias and coverage for group-level parameters compared to existing methods, particularly when group assignments cannot be precisely estimated. Chapter 3 models the joint dynamics of macro aggregates and functional variables within the Structural VAR framework. The proposed functional VAR (FVAR) is easy to implement and fully compatible with conventional SVAR tools. Simulation evidence shows that it performs satisfactorily in finite samples.
ca
dc.description.abstract
La tesi consta de tres capítols sobre anàlisi macroeconomètrica amb heterogeneïtat. El capítol 1 presenta una metodologia eficient de clustering basada en dades per agrupar respostes heterogènies dins del marc de projecció local-IV. L’estimador de projecció local de grup (GLP) proposat recupera constantment l’estructura del grup latent i les respostes d’impuls específics del grup. El capítol 2 introdueix un marc quasi bayesià que combina classes generals de funcions de pèrdua i priors per a la inferència conjunta sobre les estructures de grup latents, incloent paràmetres a nivell de grup i assignacions de grup. Els resultats de la simulació demostren millores significatives en el biaix i la cobertura dels paràmetres a nivell de grup en comparació amb els mètodes existents, especialment quan les assignacions de grup no es poden estimar amb precisió. El capítol 3 modela la dinàmica conjunta dels macroagregats i les variables funcionals dins del marc VAR estructural. El VAR funcional proposat (FVAR) és fàcil d’implementar i totalment compatible amb les eines SVAR convencionals. L’evidència de simulació mostra que funciona satisfactòriament en mostres finites.
ca
dc.format.extent
188 p.
ca
dc.language.iso
eng
ca
dc.publisher
Universitat Pompeu Fabra
dc.rights.license
ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
ca
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Macroeconometrics
ca
dc.title
Essays in Macroeconometrics
ca
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
33
ca
dc.contributor.authoremail
jiaming.huang@upf.edu
ca
dc.contributor.director
Mesters, Geert
dc.embargo.terms
24 mesos
ca
dc.date.embargoEnd
2026-06-07T02:00:00Z
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.description.degree
Programa de Doctorat en Economia, Finances i Empresa


Documents

This document contains embargoed files until 2026-06-07

This item appears in the following Collection(s)