Universitat de Lleida. Departament d'Enginyeria Industrial i de l’Edificació
La tesi doctoral se centra en la millora dels sistemes de recollida pneumàtica de residus (PWCS) en el context de la gestió sostenible dels residus urbans. Aborda la necessitat de mitigar l'impacte climàtic de la humanitat reduint les emissions, la generació de residus i el consum de matèries primeres. Els objectius principals inclouen analitzar l'estat actual dels PWCS, identificar defectes comuns, avaluar els impactes ambientals i explorar la implementació d'IA per millorar l'eficiència energètica. La tesi es divideix en cinc capítols: 1. Introducció i Objectius del Doctorat: Revisa el progrés global en la generació de residus i la recollida pneumàtica de residus, establint les bases per als objectius de la investigació. 2. Estructura i Metodologia: Esbosssa l'estructura de la tesi, incloent-hi l'anàlisi bibliomètrica i els estudis experimentals centrats en les millores del sistema i els impactes ambientals. 3. Resultats: Resumeix tres articles de recerca i una patent, detallant les seves contribucions al camp, incloent una revisió dels PWCS, estudis de casos sobre fallades en les canonades i una avaluació del cicle de vida comparant la recollida pneumàtica amb la tradicional. 4. Discussió Global i Resultats: Integra les troballes dels articles, ressaltant els beneficis ambientals dels PWCS. 5. Conclusions i Treballs Futurs: Destaca les conclusions principals i suggereix direccions per a futures investigacions. La recerca subratlla la importància de les pràctiques de gestió sostenible dels residus i el potencial de tecnologies avançades com la IA per optimitzar els sistemes de recollida de residus.
La tesis doctoral se centra en la mejora de los sistemas de recogida neumática de residuos (PWCS) en el contexto de la gestión sostenible de residuos urbanos. Aborda la necesidad de mitigar el impacto climático de la humanidad reduciendo las emisiones, la generación de residuos y el consumo de materias primas. Los objetivos principales incluyen analizar el estado actual de los PWCS, identificar defectos comunes, evaluar los impactos ambientales y explorar la implementación de IA para mejorar la eficiencia energética. La tesis se divide en cinco capítulos: 1. Introducción y Objetivos del Doctorado: Revisa el progreso global en la generación de residuos y la recogida neumática de residuos, estableciendo las bases para los objetivos de la investigación. 2. Estructura y Metodología: Esboza la estructura de la tesis, incluyendo el análisis bibliométrico y los estudios experimentales centrados en las mejoras del sistema y los impactos ambientales. 3. Resultados: Resume tres artículos de investigación y una patente, detallando sus contribuciones al campo, incluyendo una revisión de los PWCS, estudios de casos sobre fallos en las tuberías y una evaluación del ciclo de vida comparando la recogida neumática con la tradicional. 4. Discusión Global y Resultados: Integra los hallazgos de los artículos, resaltando los beneficios ambientales de los PWCS. 5. Conclusiones y Trabajos Futuros: Destaca las conclusiones principales y sugiere direcciones para futuras investigaciones. La investigación subraya la importancia de las prácticas de gestión sostenible de residuos y el potencial de tecnologías avanzadas como la IA para optimizar los sistemas de recogida de residuos.
The PhD thesis focuses on improving pneumatic waste collection systems (PWCS) within the context of sustainable urban waste management. It addresses the need to mitigate humanity's climatic impact by reducing emissions, waste generation, and raw material consumption. Key objectives include analyzing the current state of PWCS, identifying common defects, evaluating environmental impacts, and exploring AI implementation to enhance energy efficiency. The thesis is divided into five chapters: 1. Introduction and PhD Objectives: Reviews global progress in waste generation and pneumatic waste collection, setting the stage for the research objectives. 2. Structure and Methodology: Outlines the thesis structure, including bibliometric analysis and experimental studies focused on system improvements and environmental impacts. 3. Results: Summarizes three research papers and one patent, detailing their contributions to the field, including a review of PWCS, case studies on pipeline failures, and a life cycle assessment comparing pneumatic and traditional waste collection. 4. Global Discussion and Results: Integrates findings from the papers, emphasizing the environmental benefits of PWCS. 5. Conclusions and Future Work: Highlights key conclusions and suggests directions for future research. The research underscores the importance of sustainable waste management practices and the potential of advanced technologies like AI to optimize waste collection systems.
Residus; Recollida; Pneumàtica; Residuos; Recogida; Neumática; Waste; Collection; Automatic
62 - Engineering
Enginyeria Mecànica
ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.