Development of the Industrial Process to Manufacture a Highly Potent Active Pharmaceutical Ingredient

Author

Miranda Salinas, Ronnie Andres

Director

Bayón Rueda, Joan Pau

Tutor

Bayón Rueda, Joan Pau

Date of defense

2024-07-24

Pages

241 p.



Doctorate programs

Universitat Autònoma de Barcelona. Programa de Doctorat en Química

Abstract

Comercialitzar nous medicaments és una inversió extremadament costosa i que requereix molt temps per a una empresa farmacèutica. L'optimització de la fabricació de medicaments s'ha tornat crítica per a l'èxit comercial d'aquests productes d'alt valor afegit. L'abast d'aquest projecte és el desenvolupament d'un procés de fabricació a escala comercial d'un API conegut per a la seva venda com a genèric. Amb el pas dels anys, la indústria farmacèutica ha desenvolupat teràpies cada vegada més dirigides. Pel que fa les molècules petites, els principis actius farmacèutics (API) que mostren una selectivitat molt alta pel seu objectiu farmacològic i exhibeixen una activitat biològica en concentracions extremadament baixes, es coneixen com API d'alta potència (HPAPI).


Comercializar nuevos medicamentos es una inversión extremadamente costosa y que requiere mucho tiempo para una empresa farmacéutica. La optimización de la fabricación de medicamentos se ha vuelto crítica para el éxito comercial de estos productos de alto valor añadido. El alcance de este proyecto es el desarrollo de un proceso de fabricación a escala comercial de un API conocido para su venta como genérico. Con el paso de los años, la industria farmacéutica ha desarrollado terapias cada vez más dirigidas. En cuanto a las moléculas pequeñas, los principios activos farmacéuticos (API) que muestran una selectividad muy alta por su objetivo farmacológico y exhiben una actividad biológica en concentraciones extremadamente bajas, se conocen como API de alta potencia (HPAPI).


Commercializing new drugs is an extremely costly and time-consuming investment for a pharmaceutical company. The optimization of drug manufacturing has become critical for the commercial success of these high added-value products. The scope of this project is the development of a manufacturing process to commercial scale of a well-known API to be sold as a generic. With the pass of the years, the pharmaceutical industry has developed more and more targeted therapies. Regarding small molecules, the active pharmaceutical ingredients (APIs) that show a very highly selectivity for its pharmacological target and exhibit a biological activity at extremely low concentrations, are known as Highly Potent APIs (HPAPIs).

Keywords

Química; Chemistry

Subjects

547 - Organic chemistry

Knowledge Area

Ciències Experimentals

Documents

This document contains embargoed files until 2026-07-24

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)