Desenvolupament d'una ruta sintètica viable per un API genèric d'interès comercial

Author

Fazio Zalányi, Zeno

Director

Illa, Ona

Tutor

Illa, Ona

Date of defense

2024-07-25

Pages

314 p.



Doctorate programs

Universitat Autònoma de Barcelona. Programa de Doctorat en Química

Abstract

El propòsit d¿aquesta tesi és desenvolupar un procediment de fabricació pel fàrmac Relugolix per poder entrar en el mercat mundial de genèrics, un cop la patent de producte hagi expirat. Aquest medicament s¿utilitza pel tractament dels fibromes uterins (Japó) i pel tractament en adults del càncer de pròstata avançat (Estats Units). L¿objectiu és trobar una nova ruta sintètica competitiva i no infringent pel principi actiu farmacèutic (API) i optimitzar-la per tenir un procediment econòmicament viable i industrialitzable, complint amb tots els requisits de seguretat i qualitat. S¿han proposat i provat diferents rutes de síntesi (RoS), d¿on s¿ha adquirit l¿experiència i el coneixement sobre la naturalesa del producte en cada ruta prèvia provada. Únicament la RoS B ha demostrat ser una ruta adequada per tal propòsit. La RoS B s¿ha verificat en la Fase I i també s¿ha optimitzat en la Fase II, arribant -se a la fabricació a escala de KiloLab de dos lots conformes (Fase III).


El propósito de esta tesis es desarrollar un procedimiento de fabricación para el fármaco Relugolix para poder entrar en el mercado mundial de genéricos, una vez la patente de producto haya expirado. Este medicamento se utiliza para el tratamiento de los fibromas uterinos (Japón) y para el tratamiento en adultos del cáncer de próstata avanzado (Estados Unidos). El objetivo es encontrar una nueva ruta sintética competitiva y no infringente para el principio activo farmacéutico (API) y optimizarla para tener un procedimiento económicamente viable e industrializable, cumpliendo con todos los requisitos de seguridad y calidad. Se han propuesto y probado diferentes rutas de síntesis (RoS), de las cuales se ha adquirido la experiencia y el conocimiento sobre la naturaleza del producto en cada ruta previa probada. Únicamente la RoS B ha demostrado ser una ruta adecuada para tal propósito. La RoS B se ha verificado en la Fase I y también se ha optimizado en la Fase II, llegando a la fabricación a escala de KiloLab de dos lotes conformes (Fase III).


The purpose of this thesis is to develop a manufacturing procedure for the drug Relugolix in order to enter the global generics market once the product patent has expired. This drug is used for the treatment of uterine fibroids (Japan) and for the treatment of advanced prostate cancer in adults (United States). The goal is to find a new, competitive, and non-infringing synthetic route for the active pharmaceutical ingredient (API) and to optimize it to have an economically viable and industrially feasible procedure that meets all safety and quality requirements. Various synthetic routes (RoS) have been proposed and tested, from which experience and knowledge about the nature of the products in each route tested have been acquired. Only RoS B has proven to be an adequate route for this purpose. RoS B was verified in Phase I and further optimized in Phase II, leading to the KiloLab-scale manufacturing of two compliant batches (Phase III).

Keywords

API; MOEHS; Genèric; Generic; Genérico; Sintesi; Synthesis; Síntesis

Subjects

54 - Chemistry. Crystallography. Mineralogy

Knowledge Area

Ciències Experimentals

Documents

This document contains embargoed files until 2026-07-25

Rights

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)