dc.contributor.author
Maroli, Gabriel
dc.date.accessioned
2024-09-17T09:50:59Z
dc.date.issued
2024-07-30
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/692173
dc.description.abstract
Capítol 1: Introducció - FONAMENTS DELS DISPOSITIUS DE DIAGNÒSTIC PORTÀTILS
La introducció estableix les bases per a la tesi discutint els fonaments de la tecnologia de sensors i el paper de la comunicació de camp proper (NFC) en els biosensors. Revisa la literatura existent sobre biosensors òptics assistits per telèfons intel·ligents i la integració de NFC en aplicacions de sensors, destacant el potencial i els reptes d'aquestes tecnologies en escenaris del món real.
Capítol 2: Objectius
Es presenten els objectius de la tesi
Capítol 3: DESENVOLUPAMENT DE LES INTERFÀCIES DE SENSOR DE BUTXAQUES (LECTURA)
En aquest capítol es presenten dos microxips d'alta rellevància per a aquesta tesi: el SIC4340 i el SIC4341. El primer és una interfície de sensor genèrica, capaç de realitzar mesures de resistència i capacitat. El segon és una interfície de sensor potenciòstat, capaç de fer mesures electroquímiques. Ambdós circuits integrats s'alimenten mitjançant el protocol Near Field Communication (NFC), de manera que, a més de caracteritzar els xips, aquest capítol consisteix en el disseny i caracterització d'antenes aptes per a la comunicació NFC.
Capítol 4: SENSORS IMPRESOS PER A LES PORTABLES
Aquest capítol examina el potencial de les plataformes sense fil i sense bateries, basades en els xips SIC4340 i SIC4341, per al desenvolupament de dispositius portàtils. Aquest capítol es centrarà en la fabricació, caracterització i implementació de sensors d'humitat i temperatura basats en resistències reparadores de plata i resistències rGO. A més, demostrem les capacitats avançades d'aquestes plataformes desenvolupant un dispositiu simplificat per a l'electromiografia de superfície, il·lustrant així el potencial d'aquestes tecnologies innovadores per millorar les funcionalitats del sensor portàtil.
Capítol 5: TRANSDUCTORS PER A DISPOSITIUS I APLICACIONS DE DIAGNÒSTIC
Aquest capítol presenta una anàlisi en profunditat del desenvolupament de diversos transductors electroquímics, inclosos elèctrodes de nanobanda, elèctrodes de grafè induïts per làser i elèctrodes de PCB. Cada tipus de transductor se sotmet a un examen dels seus reptes de fabricació, mètriques de rendiment i aplicacions potencials en dispositius de diagnòstic. El capítol fa èmfasi en la sensibilitat
Capítol 6: APARELL ELECTROFORÈTIC PER A DIAGNÒSTIC PORTÀTIL
En aquest capítol es descriu el disseny, desenvolupament i validació d'un dispositiu electroforètic portàtil centrat en aplicacions de diagnòstic. Aquest capítol examina la integració de tècniques electroforètiques i electroquímiques dins d'una única plataforma, amb l'ús de la tecnologia NFC per a la recollida d'energia i la transmissió de dades. Aquest capítol tracta el procés de fabricació, la creació d'interfícies de programari fàcils d'utilitzar i la validació integral del rendiment mitjançant execucions experimentals. Es demostra que el dispositiu resultant té un potencial significatiu per al seu ús en diagnòstics mèdics i monitoratge ambiental, destacant la seva portabilitat, facilitat d'ús i eficiència en diversos escenaris de diagnòstic.
Capítol 7: Conclusió i orientació futura
El capítol final resumeix les conclusions clau de la investigació, posant èmfasi en les contribucions al camp del diagnòstic portàtil i portàtil. S'hi discuteixen les implicacions més àmplies del treball i es descriuen les possibles futures direccions de recerca, inclosos els avenços en tecnologia de sensors, tècniques d'integració i àrees d'aplicació.
dc.description.abstract
Capítulo 1: Introducción - FUNDAMENTOS DE LOS DISPOSITIVOS DE DIAGNÓSTICO PORTÁTIL
La introducción sienta las bases para la tesis al discutir los fundamentos de la tecnología de sensores y el papel de la comunicación de campo cercano (NFC) en los biosensores. Revisa la literatura existente sobre biosensores ópticos asistidos por teléfonos inteligentes y la integración de NFC en aplicaciones de sensores, destacando el potencial y los desafíos de estas tecnologías en escenarios del mundo real.
Capítulo 2: Objetivos
Se presentan los objetivos de la tesis.
Capítulo 3: DESARROLLO DE INTERFACES DE SENSORES DE BOLSILLO (LECTURA)
Este capítulo presenta dos microchips de gran relevancia para esta tesis: el SIC4340 y el SIC4341. La primera es una interfaz de sensor genérica, capaz de realizar mediciones de resistencia y capacitancia. El segundo es una interfaz de sensor potenciostato, capaz de realizar mediciones electroquímicas. Ambos circuitos integrados se alimentan a través del protocolo Near Field Communication (NFC), por lo que, además de caracterizar los chips, este capítulo consiste en el diseño y caracterización de antenas aptas para comunicación NFC.
Capítulo 4: SENSORES IMPRESOS PARA DISPONIBLES
Este capítulo examina el potencial de las plataformas inalámbricas y sin batería, basadas en los chips SIC4340 y SIC4341, para el desarrollo de dispositivos portátiles. Este capítulo se centrará en la fabricación, caracterización e implementación de sensores de humedad y temperatura basados en resistencias de plata y resistencias rGO. Además, demostramos las capacidades avanzadas de estas plataformas mediante el desarrollo de un dispositivo simplificado para electromiografía de superficie, lo que ilustra el potencial de estas tecnologías innovadoras para mejorar las funcionalidades de los sensores portátiles.
Capítulo 5: TRANSDUCTORES PARA DISPOSITIVOS Y APLICACIONES DE DIAGNÓSTICO
Este capítulo presenta un análisis en profundidad del desarrollo de varios transductores electroquímicos, incluidos electrodos de nanobanda, electrodos de grafeno inducidos por láser y electrodos de PCB. Cada tipo de transductor está sujeto a un examen de sus desafíos de fabricación, métricas de rendimiento y aplicaciones potenciales en dispositivos de diagnóstico. El capítulo enfatiza la sensibilidad
Capítulo 6: DISPOSITIVO ELECTROFORÉTICO PARA DIAGNÓSTICO PORTÁTIL
Este capítulo describe el diseño, desarrollo y validación de un dispositivo electroforético portátil centrado en aplicaciones de diagnóstico. Este capítulo examina la integración de técnicas electroforéticas y electroquímicas dentro de una única plataforma, con el uso de tecnología NFC para la recolección de energía y la transmisión de datos. Este capítulo cubre el proceso de fabricación, la creación de interfaces de software fáciles de usar y la validación integral del rendimiento a través de ejecuciones experimentales. Se ha demostrado que el dispositivo resultante tiene un potencial significativo para su uso en diagnóstico médico y monitoreo ambiental, enfatizando su portabilidad, facilidad de uso y eficiencia en diversos escenarios de diagnóstico.
Capítulo 7: Conclusión y dirección futura
El capítulo final resume los hallazgos clave de la investigación, enfatizando las contribuciones al campo de los diagnósticos portátiles y portátiles. Analiza las implicaciones más amplias del trabajo y describe posibles direcciones de investigación futuras, incluidos los avances en la tecnología de sensores, técnicas de integración y áreas de aplicación.
dc.description.abstract
Chapter 1: Introduction - FUNDAMENTALS OF PORTABLE DIAGNOSTIC DEVICES
The introduction lays the groundwork for the thesis by discussing the fundamentals of sensor
technology and the role of near-field communication (NFC) in biosensors. It reviews the existing
literature on smartphone-assisted optical biosensors and the integration of NFC in sensor applications,
highlighting the potential and challenges of these technologies in real-world scenarios.
Chapter 2: Objectives
The objectives of the thesis are presented
Chapter 3: DEVELOPMENT OF POCKETABLE SENSOR INTERFACES (READOUT)
This chapter introduces two microchips of high relevance to this thesis: the SIC4340 and the
SIC4341. The first one is a generic sensor interface, capable of performing resistance and capacitance
measurements. The second is a potentiostat sensor interface, capable of electrochemical
measurements. Both integrated circuits are powered through the Near Field Communication
(NFC) protocol, so, in addition to characterising the chips, this chapter consists of the design and
characterisation of antennas suitable for NFC communication.
Chapter 4: PRINTED SENSORS FOR WEARABLES
This chapter examines the potential of wireless and battery-free platforms, based on the SIC4340
and SIC4341 chips, for the development of wearable devices. This chapter will focus on the
fabrication, characterisation and implementation of humidity and temperature sensors based
on silver mender resistor and rGO resistors. Furthermore, we demonstrate the advanced capabilities
of these platforms by developing a simplified device for surface electromyography,
thereby illustrating the potential of these innovative technologies in enhancing wearable sensor
functionalities.
Chapter 5: TRANSDUCERS FOR DIAGNOSTIC DEVICES AND APPLICATIONS
This chapter presents an in-depth analysis of the development of various electrochemical transducers,
including nanoband electrodes, laser-induced graphene electrodes, and PCB electrodes.
Each type of transducer is subjected to an examination of its fabrication challenges, performance
metrics, and potential applications in diagnostic devices. The chapter emphasises the sensitivity
Chapter 6: ELECTROPHORETIC DEVICE FOR PORTABLE DIAGNOSTICS
This chapter outlines the design, development and validation of a portable electrophoretic device
focusing on diagnostic applications. This chapter examines the integration of electrophoretic and
electrochemical techniques within a single platform, with the use of NFC technology for energy
harvesting and data transmission. This chapter covers the fabrication process, the creation
of user-friendly software interfaces, and the comprehensive performance validation through
experimental runs. The resulting device is demonstrated to have significant potential for use in
medical diagnostics and environmental monitoring, emphasising its portability, ease of use, and
efficiency in diverse diagnostic scenarios.
Chapter 7: Conclusion and Future Direction
The final chapter summarizes the key findings of the research, emphasizing the contributions to
the field of wearable and portable diagnostics. It discusses the broader implications of the work
and outlines potential future research directions, including advancements in sensor technology,
integration techniques, and application areas.
dc.publisher
Universitat Autònoma de Barcelona
dc.rights.license
ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject.other
Tecnologies
dc.title
Development of PocketABLE Devices: The next generation of Point-Of-Care Biosensors
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2024-09-17T09:50:57Z
dc.contributor.director
Álvarez Diduk, Ruslan Raulevich
dc.contributor.director
Merkoçi, Arben
dc.contributor.tutor
Merkoçi, Arben
dc.embargo.terms
24 mesos
dc.date.embargoEnd
2026-07-30T02:00:00Z
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.description.degree
Universitat Autònoma de Barcelona. Programa de Doctorat en Química