In-house mixed-mode ion-exchange materials for the extraction of contaminants from environmental samples

Autor/a

Moral Ruiz, Alberto

Director/a

Marcé Recasens, Rosa Maria

Codirector/a

Fontanals Torroja, Núria

Data de defensa

2024-10-04

Pàgines

309 p.



Departament/Institut

Universitat Rovira i Virgili. Departament de Química Analítica i Química Orgànica

Resum

_a contaminació de l'aigua és un problema rellevant que cal abordar per garantir la salut humana i ambiental, fet que 'a crucial avaluar-ne !'impacte per estimar-ne els riscos i implementar les mesures necessaries. Les técniques romatografiques combinades amb espectrometria de masses són eines molt potents per determinar els contaminants Jrganics. No obstan! aixó, a causa de la complexitat de les mostres ambientals, i les baixes concentracions deis ontaminants, són necessaries técniques de preparació de mostra per millorar la selectivitat i la sensibilitat deis nétodes analítics. Per tant, el desenvolupament de nous materials per millorar els procediments de preparació de nostra és una línia de recerca important en química analítica. '\questa Tesi Doctoral se centra en el desenvolupament de sorbents d'intercanvi iónic de mode-mixte pera l'extracció n fase sólida de contaminants organics de mostres d'aigua ambiental. Aquests sorbents poden establir interaccions je fase invertida i d'intercanvi iónic, i permeten la retenció d'un ampli grup de compostos. Els sorbents avaluats es jivideixen en dos tipus: de base sílice i de base polimérica.


La contaminación del agua es un problema relevante que debe abordarse para garantizar la salud humana y ambiental, siendo crucial evaluar su impacto para estimar los riesgos e implementar medidas de remediación. Las técnicas cromatográficas combinadas con espectrometría de masas son herramientas poderosas para determinar contaminantes orgánicos. Sin embargo, debido a la complejidad de las muestras ambientales, y las bajas concentraciones de los contaminantes, se necesitan técnicas de preparación de muestra para mejorar selectividad y sensibilidad de los métodos analíticos. Por lo tanto, el desarrollo de nuevos materiales para mejorar los procesos de preparación de muestra es una línea de investigación importante en química analítica. Esta Tesis Doctoral se centra en el desarrollo de sorbentes de intercambio iónico de modo mixto para la extracción en fase sólida de contaminantes orgánicos de muestras de agua ambiental. Estos sorbentes pueden establecer interacciones de fase inversa y de intercambio iónico, pudiendo retener una amplia gama de compuestos. Los sorbentes evaluados se dividen en dos tipos: de base sílice y de base polimérica.


Nater contamination is a relevant issue to be addressed to ensure human and environmental health, making it crucial o assess its impact to estímate risks and implement remediation measures. Chromatographic techniques combined Nith mass spectrometry are powerful methods for determining organic contaminants. However, dueto the complexity Jf environmental water samples and the low levels at which the contaminants are present, sample preparation echniques are needed to enhance selectivity and sensitivity of the analytical methods. Therefore, developing new naterials to improve sample preparation procedures is an importan! research line in analytical chemistry. íhis Doctoral Thesis focuses on developing mixed-mode ion-exchange sorbents for solid phase-extraction (SPE) of Jrganic contaminants from environmental water samples. These sorbents can perform reversed-phase and on-exchange interactions, allowing them to retain a broad range of compounds. The evaluated sorbents are divided nto two types: silica-based and polymer-based.

Paraules clau

Sorbents de mode mixt; Extracció en fase sòlida; Cromatografia líquida; Sorbentes de modo mixto; Extracción en fase sólida; Cromatografía de líquidos; mixed-mode sorbents; solid-phase extraction; liquid chromatography

Matèries

54 - Química; 543 - Química analítica

Àrea de coneixement

Ciències

Documents

Aquest document conté fitxers embargats fins el dia 04-10-2025

Drets

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

Aquest element apareix en la col·lecció o col·leccions següent(s)