dc.contributor.author
Ramírez Hernández, Luís Guillermo
dc.date.accessioned
2024-12-17T15:10:58Z
dc.date.available
2024-12-17T15:10:58Z
dc.date.issued
2024-10-24
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/692929
dc.description.abstract
El discurs periodístic i el discurs literari conformen una tradició tricentenària, la denominació de la qual és útil no només per classificar una quantiosa producció de textos periodístics literaris, sinó també per constituir un paradigma discursiu i metodològic útil per al present i el futur del Periodisme. Mitjançant una anàlisi descriptiva de textos exemplars de Periodisme Literari de Mèxic, i entrevistes amb els autors vius, aquest estudi, fonamentat en el Compararisme Periodístic Literari proposat per l'Escola de Bellaterra, permet comprendre les seves aportacions i propostes davant la crisi de paradigma del Periodisme actual.
dc.description.abstract
El discurso periodístico y el discurso literario conforman una tradición tricentenaria, cuya denominación es útil no sólo para clasificar una cuantiosa producción de textos periodísticos literarios, sino también para constituir un paradigma discursivo y metodológico útil para el presente y el futuro del Periodismo. Mediante un análisis descriptivo de textos ejemplares de Periodismo Literario de México, y entrevistas con sus autores vivos, este estudio, fundamentado en el Compararismo Periodístico Literario propuesto por la Escuela de Bellaterra, permite comprender sus aportaciones y propuestas ante la crisis de paradigma del Periodismo actual.
dc.description.abstract
Journalistic discourse and literary discourse make up a three-centennial tradition, whose name is useful not only to classify a large production of literary journalistic texts, but also to constitute a discursive and methodological paradigm useful for the present and future of Journalism. Through a descriptive analysis of exemplary texts of Literary Journalism from Mexico, and interviews with their living authors, this study, based on the Literary Journalism Comparisonism proposed by the Bellaterra School, allows us to understand their contributions and proposals in the face of the paradigm crisis of current Journalism.
dc.publisher
Universitat Autònoma de Barcelona
dc.rights.license
L'accés als continguts d'aquesta tesi queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
dc.rights.uri
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Periodismo Literario
dc.subject.other
Ciències Socials
dc.title
La excepción como regla: Aportaciones para una Teoría del Periodismo Literario en México
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2024-12-17T15:10:57Z
dc.contributor.director
Vidal i Castell, David
dc.contributor.tutor
Chillón, Albert, 1960-
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.description.degree
Universitat Autònoma de Barcelona. Programa de Doctorat en Mitjans, Comunicació i Cultura