dc.contributor.author
Rahgozar, Shirin
dc.date.accessioned
2024-12-17T15:13:01Z
dc.date.available
2024-12-17T15:13:01Z
dc.date.issued
2024-10-15
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/692944
dc.description.abstract
La pandèmia global de la COVID-19 no només va precipitar una crisi sanitària, sinó que també va induir una pandèmia paral·lela de reptes de salut mental caracteritzats per una incertesa omnipresent, aïllament social, turbulències econòmiques i confrontacions diàries amb la malaltia i la mortalitat. Aquests factors han minvat significativament el benestar psicològic a nivell global, amb els estudiants internacionals, particularment aquells d’Iran, navegant les complexitats addicionals de l’adaptació cultural lluny de casa, sent altament susceptibles a un increment del malestar psicològic. Aquesta tesi aborda els problemes de salut mental exacerbats entre els estudiants internacionals iranians a diversos països europeus durant la pandèmia, que es van trobar en nous rols com a migrants i possiblement refugiats. L’estudi va dissenyar, implementar i avaluar una nova intervenció psicològica arrelada en la psicologia existencial de Viktor Frankl, específicament la logoteràpia, destinada a mitigar símptomes d’ansietat i depressió entre aquest grup vulnerable. La recerca va incloure una cohort de 70 estudiants internacionals iranians de diversos grups d’edat i a múltiples nacions europees, que van mostrar nivells moderats d’ansietat i depressió determinats pels Inventaris d’Ansietat i Depressió de Beck en la fase de pre-test. Els participants es van dividir en dos grups: un grup d’intervenció que va participar en un programa de logoteràpia en línia estructurat de sis sessions, cadascuna d’una durada de 90 minuts, i un grup de control que no va rebre cap tractament psicològic dirigit. Les sessions van abastar principis fonamentals de logoteràpia, preocupacions existencials, introspecció, autoconsciència, creixement personal, empoderament per afrontar els desafiaments de la vida, i la recerca de sentit en la vida, emprant tècniques com la Intenció Paradoxal, la Dereflectió, la Modificació d'Actitud, el Logodrama i el Diàleg Socràtic. L’anàlisi post-intervenció utilitzant l’Anàlisi de Covariància Multivariant (MANCOVA) va indicar una reducció significativa dels nivells de depressió i ansietat dins del grup d’intervenció comparat amb el grup de control, amb un coeficient Eta representant un substancial 89% de la variància observada en els resultats de salut mental. Aquests resultats destaquen l'eficàcia de les sessions de logoteràpia en grup en línia, demostrant la seva capacitat de transcendir fronteres geogràfiques i servir com a eines vitals per millorar el benestar mental de les poblacions vulnerables durant les crisis.
dc.description.abstract
La pandemia global de COVID-19 no solo precipitó una crisis sanitaria, sino que también indujo una pandemia paralela de desafíos de salud mental caracterizados por una incertidumbre omnipresente, aislamiento social, turbulencias económicas y enfrentamientos diarios con la enfermedad y la mortalidad. Estos factores han disminuido significativamente el bienestar psicológico a nivel global, siendo los estudiantes internacionales, especialmente aquellos de Irán, quienes, navegando las complejidades adicionales de la adaptación cultural lejos de su hogar, han sido altamente susceptibles al incremento del malestar psicológico. Esta tesis aborda los problemas de salud mental exacerbados entre los estudiantes internacionales iraníes en diversos países europeos durante la pandemia, quienes se encontraron en nuevos roles como migrantes y posiblemente refugiados. El estudio diseñó, implementó y evaluó una nueva intervención psicológica basada en la psicología existencial de Viktor Frankl, específicamente la logoterapia, destinada a mitigar síntomas de ansiedad y depresión en este grupo vulnerable. La investigación incluyó una cohorte de 70 estudiantes internacionales iraníes de varios grupos de edad y en varias naciones europeas, que mostraron niveles moderados de ansiedad y depresión según determinaron los Inventarios de Ansiedad y Depresión de Beck en la fase de pre-test. Los participantes se dividieron en dos grupos: un grupo de intervención que participó en un programa de logoterapia en línea estructurado de seis sesiones, cada una de 90 minutos de duración, y un grupo de control que no recibió tratamiento psicológico dirigido. Las sesiones abarcaron principios fundamentales de logoterapia, preocupaciones existenciales, introspección, autoconciencia, crecimiento personal, empoderamiento para enfrentar los desafíos de la vida, y la búsqueda de sentido en la vida, empleando técnicas como la Intención Paradójica, la Dereflection, la Modificación de Actitud, el Logodrama y el Diálogo Socrático. El análisis posterior a la intervención, utilizando el Análisis Multivariante de Covarianza (MANCOVA), indicó una reducción significativa en los niveles de depresión y ansiedad dentro del grupo de intervención comparado con el grupo de control, con un coeficiente Eta representando un substancial 89% de la variación observada en los resultados de salud mental. Estos hallazgos destacan la eficacia de las sesiones de logoterapia en grupo en línea, demostrando su capacidad para trascender fronteras geográficas y servir como herramientas vitales para mejorar el bienestar mental de poblaciones vulnerables durante crisis.
dc.description.abstract
The global COVID-19 pandemic not only precipitated a health crisis but also induced a parallel pandemic of mental health challenges characterized by pervasive uncertainty, social isolation, economic turmoil, and daily confrontations with illness and mortality. These factors have significantly undermined psychological well-being globally, with international students, particularly those from Iran, navigating the additional complexities of cultural adaptation far from home, being highly susceptible to increased psychological distress. This dissertation addresses the exacerbated mental health issues among Iranian international students across European countries during the pandemic, who found themselves in new roles as migrants and possibly refugees. The study designed, implemented, and evaluated a novel psychological intervention rooted in Viktor Frankl’s existential psychology, specifically logotherapy, aimed at mitigating symptoms of anxiety and depression among this vulnerable group. The research included a cohort of 70 Iranian international students from various age groups and multiple European nations, who exhibited moderate levels of anxiety and depression as determined by the Beck Anxiety and Depression Inventories in the pre-test phase. Participants were divided into two groups: an intervention group that participated in a structured six-session online logotherapy program, each session lasting 90 minutes, and a control group that received no targeted psychological treatment. The sessions encompassed fundamental logotherapy principles, existential concerns, introspection, self-awareness, personal growth, empowerment to confront life’s challenges, and the quest for meaning in life, employing techniques such as Paradoxical Intention, Dereflection, Modification of Attitude, Logodrama, and Socratic Dialogue. Post-intervention analysis using Multivariate Analysis of Covariance (MANCOVA) indicated a significant reduction in depression and anxiety levels within the intervention group compared to the control group, with an Eta coefficient representing a substantial 89% of the variance observed in mental health outcomes. These findings highlight the efficacy of online group logotherapy sessions, demonstrating their capacity to transcend geographical boundaries and serve as vital tools for enhancing the mental well-being of vulnerable populations during crises.
dc.publisher
Universitat Autònoma de Barcelona
dc.rights.license
ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Estudiants internacionals
dc.subject
International students
dc.subject
Estudiantes internacionales
dc.subject.other
Ciències de la Salut
dc.title
Design and effectiveness of an online group logotherapy intervention on the mental health of Iranian international students in European countries during the COVID-19 pandemic
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.date.updated
2024-12-17T15:13:01Z
dc.contributor.director
Giménez Llort, Lydia
dc.contributor.tutor
Giménez Llort, Lydia
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.description.degree
Universitat Autònoma de Barcelona. Programa de Doctorat en Psiquiatria