The Political Dynamics of Technological Change: Building States with Technology

dc.contributor
Universitat Pompeu Fabra. Departament de Ciències Polítiques i Socials
dc.contributor.author
Amatller Dómine, Guillem
dc.date.accessioned
2024-12-19T10:07:37Z
dc.date.available
2024-12-19T10:07:37Z
dc.date.issued
2024-07-11
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/692996
dc.description.abstract
In this thesis I analyze the political dynamics of technological change. Firstly, by studying the political causes of the advent of telecommunications, and secondly, by exploring the consequences of different technologies. Regarding the first research agenda - the political determinants of technological adoption - I focus on the arrival of the labor movement as a trigger for greater diffusion. Regarding the consequences, I study the political effect of the telegraph -in chapter 3- and of the censuses and statistical agencies -in chapter 4-. Regarding the effect of the telegraph, the question is whether, where it was implemented, political participation increased. Regarding the censuses and statistical agencies, this thesis explores whether they facilitated the repression of ethnic minorities. These questions are explored using quantitative methods and panel data. The results provide an overview of the causes and effects of a given type of technology: those that are controlled by the state and allow the dissemination of news and information, but not entertainment. These types of technology, first of all, are targeted in areas that are politically relevant, and not just economically. Once implemented, telecommunications facilitate voting in general elections, while censuses and statistical agencies allow for greater assimilation and state repression of ethnic minorities.
ca
dc.description.abstract
En aquesta tesi analitzo el cicle polític del canvi tecnològic. En primer lloc, estudio els causants polítics de l’arribada de les telecomunicacions, i en segon lloc, exploro les conseqüències de diferents tecnologies. Respecte a la primera pregunta -els determinants polítics de la tecnologia - em centro en l’arribada del moviment obrer com a desencadenant d’una major adopció tecnològica. Pel que fa a les conseqüències, estudio l’efecte polític del telègraf -al capítol 3- i dels cens i agències estadístiques, al capítol 4. Pel que fa a l’efecte del telègraf, la pregunta és si, allà on es va implementar va augmentar la participació política. Pel que fa als cens i agències estadístiques, aquesta tesi explora si van facilitar la repressió de minories ètniques. Aquestes preguntes s’exploren utilitzant mètodes quantitatius i dades de longitudinals. Els resultats donen una visió general de les causes i els efectes d’un tipus de tecnologia determinat: les que estan controlades per l’estat i permeten la disseminació de notícies i informació, però no entreteniment. Aquest tipus de tecnologies, en primer lloc, estan targetejades en zones que són políticament rellevants, i no només econòmicament. Un cop implementades, les telecomunicacions faciliten el vot en eleccions generals, mentre que els cens i agències estadístiques permeten una assimilació i repressió més gran per part de l’estat a les minories ètniques.
ca
dc.format.extent
163 p.
ca
dc.language.iso
eng
ca
dc.publisher
Universitat Pompeu Fabra
dc.rights.license
ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
ca
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Technological Change
ca
dc.subject
Technological adoption
ca
dc.subject
Labor conflict
ca
dc.subject
State capacity
ca
dc.subject
Public goods provision
ca
dc.subject
Turnout
ca
dc.subject
Political participation
ca
dc.subject
Canvi tecnològic
ca
dc.subject
Adopció tecnològica
ca
dc.subject
Conflicte laboral
ca
dc.subject
Capacitat estatal
ca
dc.subject
Provisió de béns públics
ca
dc.subject
Participació a les eleccions
ca
dc.subject
Participació política
ca
dc.title
The Political Dynamics of Technological Change: Building States with Technology
ca
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
32
ca
dc.contributor.authoremail
guilemmmmm@gmail.com
ca
dc.contributor.director
Gallego, Aina
dc.contributor.director
Vom Hau, Matthias
dc.embargo.terms
cap
ca
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.description.degree
Programa de Doctorat en Ciències Polítiques i Socials


Documents

tgad.pdf

1.220Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)