Entrepreneurial activity in the gulf countries: an institutional approach

Autor/a

Brqawi, Omamah Ameen

Director/a

Turró Sol, Andre

Urbano, David

Tutor/a

Urbano, David

Fecha de defensa

2024-11-20

Páginas

172 p.



Programa de doctorado

Universitat Autònoma de Barcelona. Programa de Doctorat en Creació i Gestió d'Empreses (IDEM)

Resumen

La tesi, centrada en l'ecosistema emprenedor en els països del GCC, especialment a Aràbia Saudita, consta de cinc capítols que exploren diverses dimensions de l'emprenedoria en aquesta regió. Capítol 1: Activitats Emprenedores en Economies Emergents: Una Revisió Sistemàtica de la Literatura Aquest capítol ofereix una revisió exhaustiva de la literatura existent sobre les activitats emprenedores en economies emergents, identificant les principals tendències, desafiaments i oportunitats en aquests contextos. Capítol 2: Activitat Emprenedora en Països Emergents i Desenvolupats: Un Enfocament Institucional Aquest capítol examina les diferències en les activitats emprenedores entre països emergents i desenvolupats, utilitzant un marc institucional per analitzar l'impacte de les institucions econòmiques, polítiques i socials en l'emprenedoria. Capítol 3: L'Impacte de les Rendes Petroleres i el Capital Humà en l'Emprenedoria: Una Anàlisi Comparativa dels Països del Golf i dels Països Desenvolupats Aquest capítol investiga la influència de les rendes petroleres i el capital humà en l'emprenedoria mitjançant la comparació dels entorns emprenedors dels països del Golf amb els de les economies desenvolupades. Capítol 4: Emprenedoria Femenina a La Meca i Medina: Una Anàlisi Institucional des d'una Perspectiva Feminista Islàmica Aquest capítol se centra en l'emprenedoria femenina a les ciutats de La Meca i Medina, oferint una anàlisi institucional que incorpora una perspectiva feminista islàmica per comprendre els desafiaments i oportunitats únics que afronten les dones emprenedores en aquestes regions. Capítol 5: Barreres i Catalitzadors de l'Emprenedoria Social Femenina a l'Aràbia Saudita: Un Estudi de Cas Aquest capítol explora els factors que obstaculitzen i promouen l'emprenedoria social femenina a l'Aràbia Saudita. A través d'un estudi de cas en profunditat, examina les barreres úniques que afronten les dones emprenedores socials, així com els catalitzadors que faciliten la seva participació i èxit en l'àmbit de l'emprenedoria social. L'anàlisi proporciona una visió de les dinàmiques socioculturals i institucionals que modelen l'emprenedoria social femenina al país. En estructurar la teva tesi d'aquesta manera, cada capítol proporciona una anàlisi clara i enfocada dels diferents aspectes de l'emprenedoria dins del GCC, especialment a l'Aràbia Saudita, mantenint una narrativa cohesiva i professional.


La tesis, centrada en el ecosistema emprendedor en los países del GCC, especialmente Arabia Saudita, consta de cinco capítulos que exploran diversas dimensiones del emprendimiento en esta región. Capítulo 1: Actividades Emprendedoras en Economías Emergentes: Una Revisión Sistemática de la Literatura Este capítulo ofrece una revisión exhaustiva de la literatura existente sobre las actividades emprendedoras en economías emergentes, identificando las principales tendencias, desafíos y oportunidades en estos contextos. Capítulo 2: Actividad Emprendedora en Países Emergentes y Desarrollados: Un Enfoque Institucional Este capítulo examina las diferencias en las actividades emprendedoras entre países emergentes y desarrollados, utilizando un marco institucional para analizar el impacto de las instituciones económicas, políticas y sociales en el emprendimiento. Capítulo 3: El Impacto de las Rentas Petroleras y el Capital Humano en el Emprendimiento: Un Análisis Comparativo de los Países del Golfo y los Países Desarrollados Este capítulo investiga la influencia de las rentas petroleras y el capital humano en el emprendimiento mediante la comparación de los entornos emprendedores de los países del Golfo con los de las economías desarrolladas. Capítulo 4: Emprendimiento Femenino en La Meca y Medina: Un Análisis Institucional desde una Perspectiva Feminista Islámica Este capítulo se centra en el emprendimiento femenino en las ciudades de La Meca y Medina, ofreciendo un análisis institucional que incorpora una perspectiva feminista islámica para comprender los desafíos y oportunidades únicos que enfrentan las mujeres emprendedoras en estas regiones. Capítulo 5: Barreras y Catalizadores del Emprendimiento Social Femenino en Arabia Saudita: Un Estudio de Caso Este capítulo explora los factores que obstaculizan y promueven el emprendimiento social femenino en Arabia Saudita. A través de un estudio de caso en profundidad, examina las barreras únicas que enfrentan las mujeres emprendedoras sociales, así como los catalizadores que facilitan su participación y éxito en el ámbito del emprendimiento social. El análisis proporciona una visión de las dinámicas socioculturales e institucionales que moldean el emprendimiento social femenino en el país. Al estructurar tu tesis de esta manera, cada capítulo proporciona un análisis claro y enfocado de los diferentes aspectos del emprendimiento dentro del GCC, especialmente en Arabia Saudita, manteniendo una narrativa cohesiva y profesional.


The thesis, focused on the entrepreneurial ecosystem in the GCC countries, particularly Saudi Arabia, consists of five chapters that explore various dimensions of entrepreneurship in this region. Chapter 1: Entrepreneurial Activities in Emerging Economies: A Systematic Literature Review This chapter provides a comprehensive review of the existing literature on entrepreneurial activities in emerging economies, identifying key trends, challenges, and opportunities within these contexts. Chapter 2: Entrepreneurial Activity in Emerging and Developed Countries: An Institutional Approach This chapter examines the differences in entrepreneurial activities between emerging and developed countries, utilizing an institutional framework to analyze the impact of economic, political, and social institutions on entrepreneurship. Chapter 3: The Impact of Oil Rents and Human Capital on Entrepreneurship: A Comparative Analysis of Gulf and Developed Countries This chapter investigates the influence of oil rents and human capital on entrepreneurship by comparing the entrepreneurial environments of Gulf countries with those of developed economies. Chapter 4: Female Entrepreneurship in Makkah and Madinah: An Institutional Analysis from an Islamic Feminist Perspective This chapter focuses on female entrepreneurship in the cities of Makkah and Madinah, offering an institutional analysis that incorporates an Islamic feminist perspective to understand the unique challenges and opportunities faced by women entrepreneurs in these regions. Chapter 5: Barriers and Catalysts of Female Social Entrepreneurship in Saudi Arabia: A Case Study This chapter explores the factors that hinder and promote female social entrepreneurship in Saudi Arabia. Through an in-depth case study, it examines the unique barriers faced by women social entrepreneurs, as well as the catalysts that enable their participation and success in the social entrepreneurship landscape. The analysis provides insights into the socio-cultural, and institutional dynamics that shape female social entrepreneurship in the country. By structuring your thesis this way, each chapter provides a clear and focused analysis of different aspects of entrepreneurship within the GCC, particularly Saudi Arabia, while maintaining a cohesive and professional narrative.

Palabras clave

Emprenedoria i gestió; Entrepreneurship and managemen; Emprendimiento y gestión

Materias

65 - Gestión y organización. Administración y dirección de empresas. Publicidad. Relaciones públicas. Medios de comunicación de masas

Área de conocimiento

Ciències Socials

Documentos

ob1de1.pdf

1.259Mb

 

Derechos

ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)