Universitat Rovira i Virgili. Departament de Gestió d'Empreses
Aquesta tesi doctoral se centra en la recuperació del turisme, la sostenibilitat i el desenvolupament futur sota la influència de la crisi global de la indústria. La part I proporciona la introducció. La segona part presenta el marc conceptual de tres articles teòrics publicats. El primer article se centra en estudis bibliomètrics de turisme i temes de COVID-19. L'estat actual de l'art revela interessos de recerca interdisciplinaris sobre gestió de crisi, sostenibilitat turística i col·laboracions amb les parts interessades. També identifica temes poc explorats sobre les dimensions social, ambiental, cultural i de governança del turisme sostenible i subratlla la funció de la tecnologia i la innovació per ajudar a la governança i els protocols sostenibles. El segon article se centra en l'anàlisi temàtica de la sostenibilitat turística i la COVID-19 i destaca els nous potencials de creixement en la utilització de les altes tecnologies, la planificació estratègica i la gestió. El tercer article se centra en l'anàlisi temàtica de les estratègies de recuperació i resiliència turística de la Xina. Les mesures relacionades amb la reocupació industrial del turisme, la digitalització, la natura, els patrimonis culturals i el turisme fosc es van convertir en factors importants en el desenvolupament futur del turisme de la Xina. La part III introdueix dos estudis empírics, amb el quart article: anàlisi de dades de panells sobre el rendiment transversal transversal de les empreses de turisme i hostaleria, per descobrir les seves relacions amb els resultats financers de les empreses quan són moderades per les crisis industrials globals. El cinquè document va ser un estudi empíric sobre la sostenibilitat i la innovació del turisme: per trobar les relacions entre la innovació ambiental i els rendiments sostenibles del turisme, els resultats financers i com es veurien influenciades les relacions sota la lent de la crisi global. La part IV mostra les conclusions, implicacions, limitacions i investigacions futures.
Esta tesis doctoral se centra en la recuperación del turismo, la sostenibilidad y el desarrollo futuro bajo la influencia de la crisis de la industria global. La parte I proporciona la introducción. La Parte II presenta el marco conceptual de tres artículos teóricos publicados. El primer artículo se centra en estudios bibliométricos sobre turismo y temas de COVID-19. El estado actual del arte revela intereses de investigación interdisciplinarios sobre gestión de crisis, sostenibilidad del turismo y colaboraciones de partes interesadas. También identifica temas poco explorados sobre las dimensiones social, ambiental, cultural y de gobernanza del turismo sostenible y destaca la función de la tecnología y la innovación para ayudar a la gobernanza y los protocolos sostenibles. El segundo documento se centra en el análisis temático de la sostenibilidad del turismo y la COVID-19 y destaca nuevos potenciales de crecimiento en la utilización, la planificación estratégica y la gestión de altas tecnologías. El tercer artículo se centra en el análisis temático de las estrategias de recuperación y resiliencia del turismo de China. Las medidas relacionadas con el reempleo industrial del turismo, la digitalización, la naturaleza, los patrimonios culturales y el turismo oscuro se convirtieron en factores importantes en el desarrollo futuro del turismo de China. La Parte III presenta dos estudios empíricos, y el cuarto artículo es un análisis de datos de panel sobre el desempeño sostenible transversal de las empresas de turismo y hotelería, para descubrir sus relaciones con el desempeño financiero corporativo cuando está moderado por crisis industriales globales. El quinto documento fue un estudio empírico sobre la sostenibilidad y la innovación del turismo, para encontrar las relaciones entre la innovación ambiental y el desempeño sostenible del turismo, el desempeño financiero y cómo las relaciones se verían influenciadas bajo la lente de la crisis global. La Parte IV demuestra las conclusiones, implicaciones, limitaciones y futuras investigaciones.
This doctoral thesis focuses on tourism recovery, sustainability and future development under the influence of global industry crisis. Part I provides the introduction. Part II introduces the conceptual framework of three published theoretical papers. The first paper focuses on bibliometric studies of tourism and COVID-19 topics. The current state of the art reveals interdisciplinary research interests on crisis management, tourism sustainability and stakeholder collaborations. It also identifies underexplored topics on the social, environmental, cultural and governance dimensions of sustainable tourism and stresses the function of technology and innovation in helping sustainable governance and protocols. The second paper focuses on the thematic analysis of tourism sustainability and COVID-19 and highlights new growth potentials in high technologies utilization, strategic planning and management. The third paper focuses on the thematic analysis of China’s tourism recovery and resilience strategies. Measures related to tourism industrial reemployment, digitalization, nature, cultural heritages and dark tourism became important factors in the future development of China’s tourism. Part III introduces two empirical studies, with the fourth paper – panel data analysis upon cross-sectional sustainable performances of tourism and hospitality companies, in discovering their relationships with corporate financial performances when moderated by global industrial crises. It contributes to advancing our comprehension of the determinants influencing sustainability in the hospitality sector, with a nuanced understanding of how global industrial crises moderate these dynamics. The fifth paper was an empirical study on tourism sustainability and innovation – in finding the relationships between environmental innovation and tourism sustainable performances, financial performances, and how the relationships would be influenced under the global crisis lens. It has highlighted environmental innovation as a potential worthy investment and green transition opportunity, in dealing with global climate change, innovative capabilities in environmental management, and fulfillment of stakeholder social commitment. Part IV demonstrates the conclusions, implications, limitations and future research.
COVID-19; Turisme i Hostaleria; Sostenibilitat; Turismo y Hospitalidad; Sostenibilidad; Tourism and Hospitality; Sustainability
91 - Geography. Travel
Ciències socials i jurídiques
ADVERTIMENT. Tots els drets reservats. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.