Essays on residential trajectories and social ties in the stage of early adulthood

Author

Vidal Torre, Sergi

Director

Baizán, Pau

Date of defense

2009-11-13

ISBN

9788469304600

Legal Deposit

B.6683-2010



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament de Ciències Polítiques i Socials

Doctorate programs

Programa de doctorat en Ciències Polítiques i Socials

Abstract

Aquesta tesi doctoral es composa de tres linies de recerca en que s'analitza de forma dinàmica l'associació entre mobilitat residencial / migracions i les relacions social que es troben en el lloc de residència. Les tres recerques s'enmarquen dins del marc teòric del Curs de Vida i es fa us de tècniques d'anàlisi Event-History per analitzar biografies residencials d'adults joves. En la primera recerca s'analitzen l'efecte de l'estructura de la familia extesa (aquella més enllà de la parella i els fills) en la probabilitat de fer un canvi residencial de llarga distancia (més de 50 km) a l'alemanya occidental. En la segona recerca s'analitzen entrades i sortides de la llar parental al Regne Unit. En la tercera recerca s'estudien multiples facetes de la proximitat de les xarxes socials en la propensió d'emigrar en diferents estadis del procés de pressa de decissió.


This PhD thesis tackles from an empirical and quantitative perspective the influence of social ties on geographical mobility behavior and decision-making. The dissertation is composed of three lines of research all framed in Life Course theory and taking advantage of Event-History techniques to analyze individual residential biographies of young adults. The first essay deals about the influence of the extended family structure on the probability of long distance mobility (i.e. further than 50 km) in West Germany. The second essay analyses leaves and returns to the parental home in the UK. The third essay sheds light on the multifaceted effect of ties' proximity on migration propensity in the different stages of decision-making and behaviour.

Keywords

selection bias; migration decision-making; event history analysis; parental home leaving; life course theory; young adulthood; social ties; internal migration; residential trajectories

Subjects

3 - Social Sciences; 314 - Demography. Population studies

Documents

tsv.pdf.pdf

986.5Kb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)