Ruptura del projecte parental i disposició dels preembrions

Author

Farnós Amorós, Esther

Director

Egea Fernández, Joan

Date of defense

2010-05-05

ISBN

9788469365359

Legal Deposit

B.25958-2010



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament de Dret

Doctorate programs

Programa de doctorat en Dret

Abstract

La tesi doctoral "Ruptura del projecte parental i disposició dels preembrions" analitza els efectes del consentiment a les tècniques de reproducció assistida prestat en el marc d'un projecte parental. La tesi ofereix una resposta als conflictes que enfronten exesposos o exconvivents en relació al destí dels preembrions sobrants d'un cicle de fecundació "in vitro" iniciat durant la relació. Aquests conflictes constitueixen un grup de casos al voltant del qual no hi ha solucions legislatives que permetin als tribunals integrar el buit normatiu existent, o les que hi ha són incompletes, com posa de relleu a Espanya la Ley 14/2006, de 26 de mayo, sobre técnicas de reproducción humana asistida. En els països del nostre entorn, el manteniment de les taxes de divorci en nivells elevats, unit a l'augment que any rere any experimenta el nombre de preembrions crioconservats, fan necessària una resposta jurídica per a aquests conflictes.


The PhD thesis "Parental's project break-up and pre-embryo disposition" analyses the effects of consent to assisted reproductive technologies (ART) granted in the scope of a parental project. The thesis offers an answer to conflicts between exespouses or ex-partners regarding the destiny of spare preembryos resulting from an "in vitro" fecundation cycle commenced during the relationship. These conflicts conform a group of cases with no legal solutions that allow the courts to fill the existing legal gap, or existing solutions are incomplete, as in Spain proves the Act 14/2006, May 26th, on ART. Maintenance of divorce rates at high levels in our closer countries, as well as the increase of spare frozen pre-embryos per year, calls for a legal answer to these conflicts.

Keywords

acords previs; disposició dels preembrions crioconservats; crisi matrimonial; filiació jurídica; filiació genètica; consentiment informat; fecundació "in vitro"; decisions procreatives; projecte parental

Subjects

34 - Law. Jurisprudence

Documents

tef.pdf

3.735Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)