Essays on the formation of social networks from a game theoritical approach

Author

Rubí Barceló, Antoni

Director

Jeon, Doh-Shin

Cabrales, Antonio

Date of defense

2008-02-08

ISBN

9788469144657

Legal Deposit

B.17097-2008



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament d'Economia i Empresa

Doctorate programs

Programa de doctorat en Economia, Finances i Empresa

Abstract

This thesis aims to contribute to a fundamental objective of Network Economics: to provide based incentives explanations of real social network topologies. By using game theoretical tools, the three papers of this thesis analyze how real social networks can arise from the strategic interaction of self-interested individuals.<br/>In the first paper, we discuss the influence of imperfect information on the process of social network formation and, specifically, on the possibilities of observing racially segregated societies when agents' preferences are not racially biased. The second work attempts to complete the Network Economics' explanation of the puzzle regarding how agents can benefit from structural holes over a long time period. The third paper presents a model that focuses on the mechanisms underlying the formation of scientific collaboration networks. We show how researchers' heterogeneity and limited processing capability explain the basic characteristics of these networks.


Aquesta tesi aspira a contribuir a un objectiu fonamental de l'Economia de Xarxes: oferir explicacions basades en els incentius de les topologies que adopten les xarxes socials. Usant les eines de la Teoria de Jocs, els tres articles de la tesi analitzen com les xarxes socials que observem a la realitat poden esser fruit de la interacció entre individus que responen als seus propis interessos.<br/>En primer lloc, estudiem la influència de la informació imperfecte en la formació de xarxes socials i, específicament, en les possibilitats de tenir societats racialment segregades quan les preferències dels agents no estan racialment esbiaixades. El segon treball, intenta completar l'explicació que l'Economia de Xarxes dóna a l'interrogant referent als forats estructurals i a la gent que s'en beneficia de manera continuada. El darrer capítol, se centra en els mecanismes que expliquen la formació de xarxes de col·laboració científica. Es mostra com l'heterogeneïtat i la limitada capacitat de processament dels investigadors expliquen les caractarístiques bàsiques d'aquestes xarxes.

Keywords

xarxes de col·laboració científica; Equilibri Pairwise-Nash; forats estructurals; eficiència; discriminació estadísitca; informació imperfecte; teoria de jocs; formació de xarxes; jocs de xarxes; scientific collaboration networks; xarxes socials; structural holes; Pairwise-Nash equilibrium; efficiency; statistical discrimination; imperfect information; game theory; network formation; network games; social networks

Subjects

33 - Economics. Economic science

Documents

tarb.pdf

762.7Kb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)