The cost and benefits of public intervention: Micro and Macro evidence

Author

Pinotti, Paolo

Director

Ciccone, Antonio

Date of defense

2009-06-09

ISBN

9788469273111

Legal Deposit

B.35196-2009



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament d'Economia i Empresa

Doctorate programs

Programa de doctorat en Economia, Finances i Empresa

Abstract

La tesi consisteix en quatre assaigs sobre les causes i conseqüències de la intervenció del govern en l'economia, i un assaig sobre els efectes de la immigració en el país amfitrió. El primer capítol quantifica els retorns econòmics de les connexions polítiques, i examina els canals a través dels quals aquestes afecten les empreses. El segon capítol estudia la relació entre la confiança entre els individus i les preferències d'aquests per la intervenció governamental, i utilitza aquesta relació per reinterpretar evidència existent sobre els efectes de les regulacions. El tercer capítol examina la substitució entre els mercats financers i les pensions publiques, com a dos alternatives per proveir la jubilació. El quart capítol estima els efectes de la fragmentació política sobre la velocitat de les reformes estructurals, centrant-se en el cas particular de les privatitzacions. Finalment, l'últim capítol investiga empíricament la relació entre immigració i crim.


The thesis collects four essays about the causes and consequences of government intervention in the economy and one essay about the effects of immigration. The first chapter quantifies the private returns and the social costs of political connections. The second chapter studies the relationship between individual trust toward the others and preferences for government intervention, and it draws the implications of this relationship for re-interpreting previous evidence about the effects of regulation. The third chapter examines the substitutability between financial markets and public pensions as two alternative ways to provide for retirement. The fourth chapter estimates the effect of political fragmentation on the timing of structural reforms, focusing in particular on privatization. Finally, the last chapter empirically investigates the relationship between immigration and crime.

Keywords

culture; political connections; government intervention; inmigración; crimen; privatización; seguridad social; cultura; conexiones políticas; intervención del gobierno; crim; immigració; privatització; seguretat social; cultura; connexions polítiques; intervenció del govern; social security; privatization; immigration; crime

Subjects

33 - Economics. Economic science; 338 - Economic situation. Economic policy. Management of the economy. Economic planning. Production. Services. Prices

Documents

tpp.pdf

2.212Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)