L'Experiència bèl·lica de Siegfried Sasson i l'autobiografia de George Sherston: el compromís ètic i la vocació literària

Author

Llorens Ruiz, Mireia

Director

Berga i Bagué, Miquel

Date of defense

2005-01-28

ISBN

8468919810

Legal Deposit

B.21636-2005



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament d'Humanitats

Doctorate programs

Programa de doctorat en Humanitats

Abstract

Es planteja el caràcter bifront del gènere autobiogràfic. Siegfried Sassoon, poeta i combatent de la Primera Guerra Mundial, és l'autor de les memòries de George Sherston que narren la infantesa i joventut del protagonista en l'entorn rural idíl·lic del sud d'Anglaterra i, després, la seva participació al front occidental. Tanmateix, resulta difícil adscriure aquestes memòries a la ficció pel sol fet que els noms de l'autor i el narrador-protagonista no coincideixin. La trilogia autobiogràfica de Sherston narra amb precisió documental les vicissituds biogràfiques més rellevants de Sassoon. Ficció i autobiografia, història i memòria configuren alguns dels trets distintius d'una narració que explora i explota la hibridesa genèrica.


The dual nature of the autobiography genre is approached. Siegfried Sassoon, poet and combatant in the First World War, is the author of the memoirs of George Sherston, which narrate the childhood and youth of the protagonist in the idyllic rural environment of southern England followed by his participation on the Western Front. However, it is difficult to label these memoirs as fiction only because the names of the author and the narrator-protagonist are not the same. Sherston's autobiographical trilogy narrates with documentary accuracy the most relevant biographical vicissitudes of Sassoon. Fiction and autobiography, history and memory make up some of the distinctive traits of a narrative that explores and exploits the hybridism of the genre.

Keywords

autobiografia; memorias de guerra; ficción autobiográfica; war memoirs; autobiographical fiction; George Sherston; memòries de guerra; Siegfried Sassoon; ficció autobiogràfica; autobiography; autobiografía

Subjects

82 - Literature

Documents

tmlr1de1.pdf

4.374Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)