El gènere Kallymenia (Kallymeniaceae, Rhodophyta) a la Península Ibèrica i Illes Balears

Author

Vergés Guirado, Alba

Director

Rodríguez Prieto, Concepció

Date of defense

2002-03-07

ISBN

8468948594

Legal Deposit

Gi. 1269-2005



Department/Institute

Universitat de Girona. Departament de Ciències Ambientals

Abstract

L'objectiu d'aquest treball ha estat l'estudi del gènere Kallymenia a la Península Ibèrica i a les<br/>Illes Balears, el qual es troba representat per les espècies següents: K. reniformis (Turner) J.<br/>Agardh, K. feldmannii Codomier, K. lacerata Feldmann, K. requienii (J. Agardh) J. Agardh, K.<br/>patens (J. Agardh) P.G. Parkinson i K. spathulata (J. Agardh) P.G. Parkinson.<br/>En aquesta monografia es descriuen les principals característiques morfològiques i vegetatives i<br/>també els tetrasporangis de totes les espècies de la Península Ibèrica i de les Illes Balears. També<br/>es descriuen les estructures reproductores i els estadis de postfertilització de totes, excepte de K. patens i K. spathulata, espècies més rares que les altres i per a les quals no hem pogut aportar<br/>aquesta informació. Les dades s'acompanyen amb una iconografia original a base de dibuixos i<br/>fotografies i amb una clau de determinació pels tàxons estudiats. També es detalla la corologia<br/>de les diferents espècies, el seu hàbitat i la seva fenologia.

Keywords

Kallymenia lacerata; Algues; Fenologia; Chorology; Kallymenia; Kallymenia feldmannii; Kallymenia requienii; Corologia; Kallymenia spathulata; Algas; Corología; Kallymenia patens; Kallymenia reniformis; Hàbitat; Hábitat; fenología; Habitat; Phenology; Algae

Subjects

504 - Threats to the environment; 58 - Botany

Documents

Tavg.pdf

7.765Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)