dc.contributor
Universitat de Lleida. Departament de Geografia i Sociologia
dc.contributor.author
Santiago Mascaraque, Mª Carmen
dc.date.accessioned
2011-04-12T17:49:36Z
dc.date.available
2001-04-25
dc.date.issued
1996-03-28
dc.date.submitted
2001-04-25
dc.identifier.isbn
8489727783
dc.identifier.uri
http://www.tdx.cat/TDX-0425101-173932
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/8199
dc.description.abstract
La hipótesis que pretenc demostrar al llarg dels diferents apartats del present treball, és que, si bé l'Església espanyola en general i la lleidatana en particular, com institució, va donar suport incondicionalment al règim de Franco, sense qüestionar cap de les seves actuacions, paral·lelament i a l'empara que li proporcionava la mateixa immunitat religiosa, començarien a aparèixer un tipus d'organitzacions laiques, que consideraven que l'Església era universal i que per tant devia atendre les necessitats de tots els ciutadans, encara que per a això hagués de renunciar a algunes de les prebendes que tradicionalment havia anat aconseguint.<br/>Crec, per tant, que han existit, i probablement continuan existint durant molt temps, dos Iglesias: l'Església oficial, al costat del poder i l'Església real, al costat del necessitat.
dc.description.abstract
La hipotésis que pretendo demostrar a lo largo de los diferentes apartados del presente trabajo, es que, si bien la Iglesia española en general y la leridana en particular, como institución, apoyó incondicionalmente al régimen de Franco, sin cuestionar ninguna de sus actuaciones, paralelamente y al amparo que le proporcionaba la misma inmunidad religiosa, comenzarían a aparecer un tipo de organizaciones laicas, que consideraban que la Iglesia era universal y que por lo tanto debía de atender las necesidades de todos los ciudadanos, aunque para ello tuviera que renunciar a algunas de las prebendas que tradicionalmente había ido consiguiendo.<br/>Creo, por tanto, que han existido, y probablemente continuen existiendo durante mucho tiempo, dos Iglesias: la Iglesia oficial, al lado del poder y la Iglesia real, al lado del necesitado.
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.publisher
Universitat de Lleida
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Esglèsia Catòlica
dc.subject
aspectes religiosos
dc.subject.other
Ciències humanes i socials
dc.title
La iglesia de Lleida durante el franquismo (1938-1967)
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.contributor.director
Lladonosa i Vall-llebrera, Manuel
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.identifier.dl
S.54-1998