Influencia metabólica e importancia clínica de emulsiones lipídicas MCT/LCT versus LCT en pacientes sépticos y post-quirúrgicos sometidos a nutrición parenteral total

Author

Rodríguez Pozo, Ángel

Director

Schwartz-Riera, Simón

Viñas Salas, Joan

Date of defense

1993-06-11

ISBN

8489727783

Legal Deposit

S.54-1998



Department/Institute

Universitat de Lleida. Departament de Medicina

Abstract

En el transcurs de l'evolució de la humanitat l'alimentació ha ocupat un lloc predominant. La història de l'alimentació, de fet, ha corregut paral·lela a la història de la humanitat, o, com refereix García Almansa, «la història de l'alimentació és tan antiga com la humanitat mateixa». <br/>L'ésser humà constitueix un sistema termodinàmic obert, a través del qual ha d'existir un fluxe ininterromput de matèria i energia per a mantenir la vida. La nutrició és un procés indispensable per a aquest fet. Per mitjà d'ella, l'organisme obté totes les substàncies necessàries per a l'obtenció d'energia adequada per al manteniment de les seves funcions vitals i per al creixement, desenvolupament i recanvi de les seves pròpies estructures <br/>Una nutrició correcta és, doncs, una condició indispensable per a mantenir l'estat de salut en l'ésser humà. En l'organisme emmalalteixo la nutrició cobra un especial relleu, considerant-se fins i tot com un tipus de tractament (dietoterapia, terapeutica dietètica, etc.)


En el transcurso de la evolución de la humanidad la alimentación ha ocupado un lugar predominante. La historia de la alimentación, de hecho, ha corrido paralela a la historia de la humnidad, ó, como refiere García Almansa, «la historia de la alimentación es tan antigua como la humanidad misma».<br/>El ser humano constituye un sistema termodinámico abierto, a través del cual debe existir un flujo ininterrumpido de materia y energía para mantener la vida. La nutrición es un proceso indispensable para este hecho. Por medio de ella, el organismo obtiene todas las sustancias necesarias para la obtención de energía adecuada para el mantenimiento de sus funciones vitales y para el crecimiento, desarrollo y recambio de sus propias estructuras<br/>Una nutrición correcta es, pues, una condición indispensable para mantener el estado de salud en el ser humano. En el organismo enfermo la nutrición cobra un especial relieve, considerándose incluso como un tipo de tratamiento (dietoterapia, terapeútica dietética, etc.)

Keywords

lípids en l'alimentació; nutrició parenteral

Subjects

612 - Physiology. Human and comparative physiology

Knowledge Area

Ciències experimentals de la natura i la vida

Documents

arodguez.pdf

569.6Kb

Figura1.jpg

52.84Kb

Figura10.jpg

24.72Kb

Figura11.jpg

28.00Kb

Figura12.jpg

28.58Kb

Figura13.jpg

38.91Kb

Figura14.jpg

45.41Kb

Figura15.jpg

35.67Kb

Figura16.jpg

31.75Kb

Figura17.jpg

40.30Kb

Figura18.jpg

68.22Kb

Figura19.jpg

58.98Kb

Figura2.jpg

29.00Kb

Figura20.jpg

38.56Kb

Figura21.jpg

45.45Kb

Figura22.jpg

22.98Kb

Figura23.jpg

31.44Kb

Figura3.jpg

22.22Kb

Figura4.jpg

32.38Kb

Figura5.jpg

19.68Kb

Figura6.jpg

29.87Kb

Figura7.jpg

28.88Kb

Figura8.jpg

15.93Kb

Figura9.jpg

31.63Kb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)