dc.contributor
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química
dc.contributor.author
Cunha Machado, Vinicius
dc.date.accessioned
2012-08-29T09:27:01Z
dc.date.available
2012-08-29T09:27:01Z
dc.date.issued
2012-02-24
dc.identifier.isbn
9788449029752
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/83965
dc.description.abstract
En aquest treball s'ha desenvolupat una metodologia per implementar l'eliminació biològica de fòsfor (EPBR) en les plantes de tractament d'aigües residuals urbanes (EDAR) amb configuració anòxica / òxica (A/O) dissenyades per eliminar únicament matèria orgànica (DQO) i nitrogen (N). L'objectiu és eliminar biològicament i simultàniament DQO, N i fòsfor (P) tenint en compte aspectes de control de processos i amb el millor rendiment d'operació. La metodologia proposada cerca exhaustivament un model del procés, utilitzant les dades existents de la planta per determinar els paràmetres cinètics. El model de la planta s'ha calibrat utilitzant una metodologia basada en la matriu d'informació de Fisher (FIM). Usant l'estructura del model de la planta i les noves configuracions de plantes que es proposen, s'utilitza un conjunt de criteris per identificar quina és la millor alternativa. Entre els criteris utilitzats es troben: qualitat de l'efluent, solidesa de l'estructura de control del procés, costos d'operació i costos d'inversió per a compra d'equips i per dur a terme canvis en la distribució de la planta. També s'estudia la viabilitat dels organismes acumuladors de fòsfor (PAO) i l'efecte del creixement d'aquestes espècies amb diferents estructures de control del procés.
cat
dc.description.abstract
En este trabajo se ha desarrollado una metodología para implementar la eliminación biológica de fósforo (EPBR) en las plantas de tratamiento de aguas residuales urbanas (EDAR) con configuración anóxica / óxica (A/O) diseñadas para eliminar únicamente materia orgánica (DQO) y nitrógeno (N). El objetivo es eliminar biológica y simultáneamente DQO, N y fósforo (P) teniendo en cuenta aspectos de control de procesos y con el mejor rendimiento de operación. La metodología propuesta busca exhaustivamente un modelo del proceso, utilizando los datos existentes de la planta para determinar los parámetros cinéticos. El modelo de la planta se ha calibrado utilizando una metodología basada en la matriz de información de Fisher (FIM). Usando la estructura del modelo de la planta y las nuevas configuraciones de plantas que se proponen, se utiliza un conjunto de criterios para identificar cuál es la mejor alternativa. Entre los criterios utilizados se encuentran: calidad del efluente, solidez de la estructura de control del proceso, costos de operación y costos de inversión para compra de equipos y para llevar a cabo cambios en la distribución de la planta. También se estudia la viabilidad de los organismos acumuladores de fósforo (PAO) y el efecto del crecimiento de estas especies con diferentes estructuras de control del proceso.
spa
dc.description.abstract
A methodology for retrofitting existent Anoxic/Oxic (A/O) wastewater treatment plants (WWTP) to perform the Enhanced Biological Phosphorus Removal (EPBR) in order to biologically remove organic matter (COD), nitrogen (N) and phosphorus (P) at the same time, considering process control aspects, was developed. The proposed methodology exhaustively searches a process model, using existent plant data to determine the current kinetic parameters. The plant model is calibrated using a methodology based on the Fisher Information Matrix. Using the plant model structure, new plant configurations are proposed and a set of criteria are used to identify what is the best alternative. Amongst the criteria are: the robustness of the process control structure, operating costs, investment costs to perform changes in the plant layout and equipments and the effluent quality. The feasibility of phosphorus accumulating organisms (PAO) growth and the effect of these species in the existent process control structure are also studied.
eng
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.publisher
Universitat Autònoma de Barcelona
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
Process Control
dc.subject.other
Tecnologies
dc.title
Retrofitting Analysis for Improving Benefits of A/O WWTPs Considering Process Control Aspects
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.contributor.authoremail
vinicius.cunhamachado@gmail.com
dc.contributor.director
Baeza Labat, Juan Antonio
dc.contributor.director
Lafuente Sancho, Francisco Javier
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.identifier.dl
B-27097-2012