Garantes de la tradición. Viejos y nuevos roles en el ejercicio de la autoridad religiosa islámica en el contexto migratorio. El caso de cataluña

Author

Moreras Palenzuela, Jordi

Director

Brunet Icart, Ignasi

Date of defense

2009-09-28

ISBN

9788469315392

Legal Deposit

T-641-2010



Department/Institute

Universitat Rovira i Virgili. Departament de Gestió d'Empreses

Abstract

GARANTES DE LA TRADICIÓN. VIEJOS Y NUEVOS ROLES EN EL EJERCICIO DE LA AUTORIDAD RELIGIOSA ISLÁMICA EN CONTEXTO MIGRATORIO. EL CASO DE CATALUÑA.<br/>Jordi Moreras<br/><br/>Esta tesis es un estudio monográfico de las expresiones de la autoridad religiosa musulmana en Cataluña, de la figura de los imanes y de las mezquitas como institución social. El colectivo de referencia en la monografía es la comunidad marroquí. La hipótesis principal es que la precariedad institucional de las mezquitas tiene un impacto decisivo sobre el papel y las funciones de los imanes, como expresión de la autoridad religiosa en contexto migratorio. Se lleva a cabo una revisión de la bibliografía académica en este ámbito, y se examina la percepción de los imanes de la sociedad catalana y su papel en la integración social de las comunidades musulmanas.


GARANTS DE LA TRADICIÓ. VELLS I NOUS ROLS EN L'EXERCICI DE L'AUTORITAT RELIGIOSA ISLÀMICA EN CONTEXT MIGRATORI. EL CAS DE CATALUNYA.<br/>Jordi Moreras<br/><br/>Aquesta tesi és un estudi monogràfic de les expressions de l'autoritat religiosa musulmana a Catalunya, de la figura dels imams i de les mesquites com a institució social. El col.lectiu de referència en la monografia és la comunitat marroquina. La hipòtesi principal és que la precarietat institucional de les mesquites té un impacte decisiu sobre el paper i les funcions dels imams, com a expressió de l'autoritat religiosa en context migratori. Es porta a terme una revisió de la bibliografia acadèmica en aquest àmbit, i s'examina la percepció dels imams per part de la societat catalana i el seu paper en la integració social de les comunitats musulmanes.


GUARANTORS OF TRADITION. OLD AND NEW ROLES IN THE EXERCICE OF ISLAMIC RELIGIOUS AUTHORITY IN MIGRATION CONTEXT. THE CASE OF CATALONIA.<br/> Jordi Moreras <br/><br/>This thesis is a case study of expressions of the Muslim religious authority in Catalonia, the figure of the imams and mosques as a social institution. The reference group in the dissertation is the Moroccan community. The main hypothesis is that the institutional precariousness of the mosques have a decisive impact on the role and functions of the imams, as the expression of religious authority in the immigration context. The thesis reviews the academic literature in this field and examines the perception of the imams of Catalan society and its role in social integration of Muslim communities.

Keywords

marroquíes; Cataluña; imames; autoridad religiosa; islam

Subjects

2 - Religion. Theology; 316 - Sociology; 572 - Physical anthropology

Documents

Tesi.pdf

31.93Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)