Neoplasia Intraepitelial Cervical grado II y III: Estudio morfométrico de sus diferencias y relación con el Virus del Papiloma Humano

dc.contributor
Universitat Internacional de Catalunya. Departament de Medicina
dc.contributor.author
Carrasco García, Miguel Ángel
dc.date.accessioned
2011-04-12T18:46:13Z
dc.date.available
2010-10-05
dc.date.issued
2010-07-09
dc.date.submitted
2010-09-30
dc.identifier.isbn
9788469364239
dc.identifier.uri
http://www.tdx.cat/TDX-0930110-101156
dc.identifier.uri
http://hdl.handle.net/10803/9355
dc.description.abstract
El propòsit del nostre treball és valorar morfomètricament les diferències existents entre la Neoplàsia Intraepitelial Cervical (CIN) grau 2 i 3, així com el tipus de Virus del Papil·loma Humà (VPH) present, estudiat mitjançant Hibridació in situ.<br/>Hem estudiat 66 peces quirúrgiques d'exèresi del coll uterí de pacients amb diagnòstic histològic de CIN 2 i 82 de CIN 3. Hem demostrat amb el nostre estudi que la superfície afectada en el coll cervical per CIN 3 és significativament més gran que la de CIN 2, a la vegada que són lesions longitudinalment majors, amb major afectació glandular, major profunditat en l'afectació glandular i major índex mitòtic. També hem pogut demostrar que VPH 16/18 predomina en CIN 3. No hem trobat diferències significatives en quant a la presència de papil·les vasculars en ambdues lesions i tampoc hem trobat relació entre tipus de VPH i àrea afectada per CIN, així com entre tipus de VPH i edat de la pacient.
cat
dc.description.abstract
El propósito de nuestro trabajo es valorar morfométricamente las diferencias existentes entre la Neoplasia Intraepitelial Cervical (CIN) grado 2 y 3, así como el tipo de Virus del Papiloma Humano (VPH) presente, estudiado mediante Hibridación in Situ. <br/>Hemos estudiado 66 piezas quirúrgicas de exéresis del cuello cervical de pacientes con diagnóstico histológico de CIN 2 y 82 de CIN 3. Hemos demostrado con nuestro estudio que la superficie afectada en el cuello cervical por CIN 3 es significativamente mayor que la de CIN 2, a la vez que son lesiones longitudinalmente mayores, con mayor afectación glandular, mayor profundidad en la afectación glandular y mayor índice mitótico. También hemos podido demostrar que VPH 16/18 predomina en CIN 3. No hemos encontrado diferencias significativas en cuanto a la presencia de papilas vasculares en las dos lesiones y tampoco hemos encontrado relación entre tipo de VPH y área afectada por CIN, así como entre tipo de VPH y edad de la paciente.
spa
dc.format.mimetype
application/pdf
dc.language.iso
spa
dc.publisher
Universitat Internacional de Catalunya
dc.rights.license
ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
dc.source
TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
dc.subject
extent
dc.subject
Human Papillomavirus.
dc.subject
morphometric
dc.subject
Virus del Papiloma Humano. Cervical Intraepithelia
dc.subject
extensión
dc.subject
morfometría
dc.subject
extensió
dc.subject
Virus del Papil·loma Humà. Neoplasia intraepitelia
dc.subject
morfometria
dc.subject
CIN 3
dc.subject
CIN 2
dc.subject
CIN
dc.subject
Neoplàsia intraepitelial cervical
dc.subject.other
Anatomia Patològica
dc.title
Neoplasia Intraepitelial Cervical grado II y III: Estudio morfométrico de sus diferencias y relación con el Virus del Papiloma Humano
dc.type
info:eu-repo/semantics/doctoralThesis
dc.type
info:eu-repo/semantics/publishedVersion
dc.subject.udc
616
cat
dc.contributor.authoremail
mcarrasco@csc.uic.es
dc.contributor.director
Lorente Gascón, Ma. de los Ángeles
dc.rights.accessLevel
info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.identifier.dl
B.39556-2010


Documents

Miguel_Angel_Carrasco.pdf

8.924Mb PDF

This item appears in the following Collection(s)