Protocols de seguretat amb terceres parts: el problema de la confiança i la propietat de verificabilitat

Author

Mut Puigserver, Macià

Director

Ferrer Gomila, Josep Lluís

Date of defense

2006-12-01

ISBN

9788469103456



Department/Institute

Universitat de les Illes Balears. Departament de Ciències Matemàtiques i Informàtica

Abstract

Les solucions proposades en els articles científics sobre els intercanvis electrònics entre dues parts sovint involucren terceres parts (TTPs) per resoldre i simplificar el problema, però els usuaris hi han de dipositar una certa confiança. Ara bé, la confiança no és garantia ferma del compliment dels requisits de seguretat. Per això, molts usuaris són reticents a dipositar confiança en entitats remotes, fet que en dificulta l'ús. Aquí mostram com, a partir d'un determinat protocol de seguretat, podem aconseguir que la TTP involucrada sigui verificable. Construïm un entorn de confiança dins del protocol per mitjà del subministrament d'evidències sobre cada una de les operacions de la TTP (definim i introduïm la verificabilitat on-line de la TTP). Aconseguim això gràcies a la detecció, l'anàlisi i la classificació de cada una de les accions de la TTP. Aportam unes orientacions de disseny que faciliten la introducció de TTPs verificables dins dels protocols.

Keywords

Criptography; Criptografía; Criptografia; Trusted Thrid Parties; Terceras Partes de Confianza; Terceres Parts de Confiança; Security Protocols; Protocolos de Seguridad; Protocols de Seguretat

Subjects

621.3 Electrical engineering

Knowledge Area

Enginyeria Telemàtica

Documents

tmmp1de1.pdf

866.3Kb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)