Contributions to privacy in web search engines

Autor/a

Erola Cañellas, Arnau

Director/a

Castellà-Roca, Jordi

Fecha de defensa

2013-09-09

Depósito Legal

T 349-2014

Páginas

153 p.



Departamento/Instituto

Universitat Rovira i Virgili. Departament d'Enginyeria Informàtica i Matemàtiques

Resumen

Els motors de cerca d’Internet recullen i emmagatzemen informació sobre els seus usuaris per tal d’oferir-los millors serveis. A canvi de rebre un servei personalitzat, els usuaris perden el control de les seves pròpies dades. Els registres de cerca poden revelar informació sensible de l’usuari, o fins i tot revelar la seva identitat. En aquesta tesis tractem com limitar aquests problemes de privadesa mentre mantenim suficient informació a les dades. La primera part d’aquesta tesis tracta els mètodes per prevenir la recollida d’informació per part dels motores de cerca. Ja que aquesta informació es requerida per oferir un servei precís, l’objectiu es proporcionar registres de cerca que siguin adequats per proporcionar personalització. Amb aquesta finalitat, proposem un protocol que empra una xarxa social per tal d’ofuscar els perfils dels usuaris. La segona part tracta la disseminació de registres de cerca. Proposem tècniques que la permeten, proporcionant k-anonimat i minimitzant la pèrdua d’informació.


Web Search Engines collects and stores information about their users in order to tailor their services better to their users' needs. Nevertheless, while receiving a personalized attention, the users lose the control over their own data. Search logs can disclose sensitive information and the identities of the users, creating risks of privacy breaches. In this thesis we discuss the problem of limiting the disclosure risks while minimizing the information loss. The first part of this thesis focuses on the methods to prevent the gathering of information by WSEs. Since search logs are needed in order to receive an accurate service, the aim is to provide logs that are still suitable to provide personalization. We propose a protocol which uses a social network to obfuscate users' profiles. The second part deals with the dissemination of search logs. We propose microaggregation techniques which allow the publication of search logs, providing $k$-anonymity while minimizing the information loss.

Palabras clave

privadesa; registres de cerca; microaggregació; K-anonimat

Materias

004 - Informática; 311 - Estadística

Documentos

Tesis_ArnauErola_20130909.pdf

1.554Mb

 

Derechos

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)