Identificació de patrons de paisatge urbà en les destinacions turístiques madures del litoral mediterrani. El cas de la Costa Daurada Central

Author

Rovira Soto, Maria Trinitat

Director

Anton Clavé, Salvador

Date of defense

2013-12-05

Legal Deposit

T 1047-2014

Pages

507 p.



Department/Institute

Universitat Rovira i Virgili. Departament de Geografia

Abstract

L'objectiu de la recerca és la definició d'una metodologia per a l'anàlisi de l'estructura bàsica dels paisatges de segones residències. Els tres nivells jeràrquics que proposa la metodologia associada a l'Ecologia del Paisatge són la inspiració per a l'anàlisi del paisatge turístic residencial que es proposa. A nivell de pegat, es mesura l'evolució de l'espai dedicat a les segones residències. Al nivell de classe, es descriu l'estructura del paisatge turístic residencial. A nivell de paisatge, les mètriques, defineixen un patró bàsic per al paisatge de les segones residències. Els documents de planejament parcial la font d’informació bàsica. Els resultats van des de la caracterització de l'evolució de l'espai turístic de les segones residències fins a la modelització del paisatge turístic residencial de la Costa Daurada central. Els resultats permeten entendre com els espais turístics de segona residència creen paisatge, i identificar com, en el cas estudiat, el paisatge de residències secundàries ha evolucionat aproximant-se al d'una ciutat convencional.


El objetivo de esta investigación es la definición de una metodología para el análisis de la estructura básica de los paisajes de segunda residencia. Los tres niveles jerárquicos que propone la metodología asociada a la Ecología del Paisaje son la inspiración para el análisis del paisaje turístico residencial que se propone. A nivel de parches, se mide la evolución del espacio dedicado a las segundas residencias. Al nivel de clase, se describe la estructura del paisaje turístico residencial. A nivel de paisaje, las métricas, definen el patrón básico para el paisaje de las segundas residencias. Los documentos de planeamiento parcial son la fuente de información básica. Los resultados de la presente investigación van desde la evolución del espacio turístico dedicado a las segundas residencias hasta a la modelización del paisaje turístico residencial de la Costa Dorada central. Los resultados permiten entender cómo los espacios turísticos dedicados a la segunda residencia crean paisaje, e identificar como, en el caso estudiado, el paisaje de las segundas residencias ha evolucionado aproximándose al de una ciudad convencional.

Keywords

Paisatge; Segones residències; Litoral mediterrani; geografia turisme; geografia urbana

Subjects

9 - geography. Biography. History; 91 - Geography. Exploration of the Earth and of individual countries. Travel. Regional geography

Documents

M.Trinitat_Rovira_tesi.pdf

92.28Mb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)