Essays on collusive agreements and monitoring

Author

Schreibweis, Michael

Director

Eeckhout, Jan

Date of defense

2014-05-05

Legal Deposit

B 17845-2014

Pages

149 p.



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament d'Economia i Empresa

Doctorate programs

Programa de doctorat en Economia, Finances i Empresa

Abstract

The thesis deals with monitoring strategies designed to implement self-enforcing collusive agreements when individual choices remain hidden and firms use public information stemming from different sources. With imperfect public monitoring, market linkage allows exploiting slack enforcement power but also affects the precision of monitoring and the incidence of equilibrium punishment. The first two chapters focus on multimarket contact and information generated independently in distinct markets. Linkage becomes relevant even if the two markets are identical and may have pernicious effects. In heterogeneous markets, production quotas in each market can be preferable to market sharing agreements even if they imply productive efficiency losses. In the third chapter, firms interact in a single market and get information of varying degrees of precision at different frequencies. The combination of information enhances monitoring and makes collusion immune to a resolution of uncertainty and to aggregate fluctuations.


La tesi analitza estratègies de supervisió que permeten mantenir acords col•lusoris de consentiment tàcit quan les decisions individuals no són observables i les empreses recorren a informació pública de diverses fonts. Amb supervisió imperfecta, la vinculació de mercats permet relaxar restriccions d'incentius, però també afecta la precisió de la supervisió i la penalització necessària a l'equilibri. Els dos primers capítols es centren en contactes multi-mercat i en informació generada independentment en mercats diferents. La vinculació esdevé rellevant també en el cas de mercats idèntics i pot tenir efectes perniciosos. Amb mercats heterogenis, quotes de producció en cada mercat poden ser preferibles a acords que assignen mercats sencers encara que les quotes impliquin pèrdues d'eficiència productiva. En el tercer capítol, les empreses interactuen en un mercat únic i disposen, de manera irregular, d'informació de graus de precisió diferent. La combinació d'informació millora la supervisió i immunitza la col•lusió davant d'una possible resolució d'incertesa i de fluctuacions agregades.


La tesis analiza estrategias de supervisión que permiten mantener acuerdos colusorios de consentimiento tácito cuando las decisiones individuales no son observables y las empresas recurren a información pública de diversas fuentes. Con supervisión imperfecta, la vinculación de mercados permite relajar restricciones de incentivos, pero también afecta la precisión de la supervisión y la penalización necesaria en el equilibrio. Los dos primeros capítulos se centran en contactos multi- mercado y en información generada independientemente en mercados diferentes. La vinculación se hace relevante también en el caso de mercados idénticos y puede tener efectos perniciosos. Con mercados heterogéneos, cuotas de producción en cada mercado pueden ser preferibles a acuerdos que asignan mercados enteros aunque las cuotas impliquen pérdidas de eficiencia productiva. En el tercer capítulo, las empresas interactúan en un mercado único y disponen, de forma irregular, de información de grados de precisión diferente. La combinación de información mejora la supervisión e inmuniza la colusión ante una posible resolución de incertidumbre y de fluctuaciones agregadas.

Keywords

Collusion; Imperfect monitoring; Multimarket contact; Market sharing; Trade costs; Intra-industry trade; Col•lusió; Supervisió imperfecta; Contacte multi-mercat; Assignació de mercats; Costs de comerç; Comerç intra-industrial; Colusión; Supervisión imperfecta; Contacto multi-mercado; Asignación de mercados; Costes de comercio; Comercio intra-industrial

Subjects

33 - Economics. Economic science

Documents

tms.pdf

905.9Kb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)