Essays on the consequences of banking shocks

Autor/a

Rodríguez Tous, Francesc

Director/a

Peydró, José-Luis

Fecha de defensa

2015-09-18

Depósito Legal

B 26521-2015

Páginas

102 p.



Departamento/Instituto

Universitat Pompeu Fabra. Departament d'Economia i Empresa

Programa de doctorado

Programa de doctorat en Economia, Finances i Empresa

Resumen

This thesis revolves around banking behavior and its implications for financial stability. The first chapter examines how banks buy and sell securities during the crisis, and we find that some banks -the ones specialized in trading and better capitalized- increase their exposure to securities during the crisis, in particular for securities that fell in price, but reduce lending. The second chapter identifies the lending channel of reserve requirements by studying a change in the policy in Uruguay. We find that reserve requirements decrease credit supply after the policy shock, although this reduction is less important for riskier borrowers, and it is binding for firms. The last chapter reviews the methods to estimate competition in the banking system and proposes a completely different approach by using new tools developed in the empirical industrial organization literature.


Aquesta tesi està dedicada al comportament del sistema bancari i les seves implicacions per la estabilitat financera. El primer capítol examina com els bancs compren i venen actius financers durant la crisi, i trobem que alguns bancs -els que estan especialitzats en compra-venta d’actius i els més capitalitzats- augmenten les seves compres d’actius financers, en particular els que baixen de preu, però disminueixen el crèdit. El segon capítol identifica el canal de transmissió de les exigències de reserva mitjançant l’estudi d’un canvi d’aquesta regulació a Uruguay. Trobem que les exigències de reserva disminueixen l’oferta de crèdit bancari després del ‘shock’ regulatori, tot i que aquesta reducció és menys important per les empreses amb més risc, i és vinculant per a les empresas. El tercer capítol revisa els mètodes per estimar el grau de competència al sector bancari i proposa un procediment totalment diferent utilitzant les eines desenvolupades a la literatura empírica d’organització industrial

Palabras clave

Sistema bancari; Actius fiancers; Banks; Sell securities; Uruguay

Materias

33 - Economía

Documentos

tfrt.pdf

1.352Mb

 

Derechos

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

Este ítem aparece en la(s) siguiente(s) colección(ones)