Social Inequalities in health among the elderly

Author

Rueda Pozo, Silvia

Director

Navarro, Vicenç

Artazcoz Lazcano, Lucía

Date of defense

2011-04-07

ISBN

978-84-694-5675-0

Legal Deposit

B. 24578-2011

Pages

196 p.



Department/Institute

Universitat Pompeu Fabra. Departament de Ciències Polítiques i Socials

Doctorate programs

Programa de doctorat en Ciències Polítiques i Socials

Abstract

Aquesta tesi analitza les desigualtats en salut entre les persones grans a través d’un marc d’anàlisi on es combinen la posició socioeconòmica, el gènere, el desenvolupament socioeconòmic regional i el suport social. Està formada per tres articles, cadascun d’ells centrat en les diferents dimensions de les desigualtats socioeconòmiques en salut entre les persones grans. Algunes de les troballes més importants han estat que les desigualtats socioeconòmiques i de gènere persisteixen entre les persones grans; que les dones presenten una pitjor salut que els homes; que l’impacte de les característiques familiars en la salut de les persones grans varia per gènere i segons l’indicador de salut analitzat; que el suport social constitueix un determinant important de l’estat de salut; i que tot i que el grau de desenvolupament regional constitueix un determinant de l’estat de salut, no està relacionat amb les desigualtats de gènere en salut.


This dissertation analyses socio-economic inequalities in health among the elderly through a combined framework of socio-economic position, gender, regional socioeconomic development and social support. It is made up of three papers focusing on the different dimensions of socio-economic inequalities in health among the elderly. The most important findings are that socio-economic and gender inequalities in health persist in old age; that women present a poorer health status than men; that the impact of family characteristics on the health of older people differs by gender and the health indicator analysed; that social support constitutes an important determinant of health status; and that whereas regional socio-economic development constitutes a determinant of health status, it is not related to gender inequalities in health.

Keywords

Factors socioeconòmics; gènere; desigualtats; salut; gent gran; family characteristics; social support; cross-sectional; Socio-economic factors; inequalities

Subjects

32 - Politics

Documents

tsrp.pdf

709.4Kb

 

Rights

ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.

This item appears in the following Collection(s)