Universitat Oberta de Catalunya. eLearn Center
El problema de la recerca parteix de la descontextualització existent entre les pràctiques educatives escolars, les característiques i necessitats de la societat actual i la falta d'interès i motivació dels alumnes per l'aprenentatge. Davant aquest context, la finalitat de la recerca se centra en com es poden dissenyar situacions d'aprenentatge intervingudes per TIC en educació física per mitjà del treball col·laboratiu docent com a estratègia, a fi de respondre als requisits d'una societat cada vegada més tecnològica, canviant i incerta. La recerca acaba amb la presentació d'un model d'ecosistema d'aprenentatge transferible a altres contextos educatius que afavoreixi el canvi educatiu d'acord amb les demandes socials del moment. L'interès de la recerca és justificat per nombrosos estudis que emfatitzen la importància d'una transformació educativa que advoqui per l'aprenentatge competencial, la combinació d'entorns d'aprenentatge, la col·laboració i la integració de les TIC a l'aula.
El problema de la investigación parte de la descontextualización existente entre las prácticas educativas escolares, las características y necesidades de la sociedad actual y la falta de interés y motivación del alumnado por el aprendizaje. Ante este contexto, la finalidad de la investigación se centra en cómo diseñar situaciones de aprendizaje mediadas por TIC en educación física por medio del trabajo colaborativo docente como estrategia, a fin de responder a los requisitos de una sociedad cada vez más tecnológica, cambiante e incierta. La investigación finaliza con la presentación de un modelo de ecosistema de aprendizaje transferible a otros contextos educativos que favorezca el cambio educativo de acuerdo con las demandas sociales del momento. El interés de la investigación está justificado por numerosos estudios que enfatizan la importancia de una transformación educativa que abogue por el aprendizaje competencial, la combinación de entornos de aprendizaje, la colaboración y la integración de las TIC en el aula.
The research problem starts from the decontextualization between the educational practices in school, the characteristics and needs of the current society and the lack of interest and motivation for learning among students. In this context, the purpose of the research is focused on how to design ICT-mediated learning situations in Physical Education through collaborative teaching as a strategy in order to respond to the requirements of an increasingly technological, changing and uncertain society. The research ends with the presentation of a learning ecosystem model transferable to other educational contexts that favours educational change according to the social demands of contemporary society. The research is justified by numerous studies that emphasize the importance of an educational transformation that advocates for competency based learning, the combination of various learning environments, collaboration and the integration of ICTs in the classroom.
colaboración docente; TIC; educación física; teacher collaboration; ICT; physical education; col·laboració docent; TIC; educació física
378 - Enseñanza superior. Universidades
Competències digitals